5. ruta Morjeplovec.net
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
brane40 napisal/-a:admin napisal/-a:nimaš kaj agredata rabit... Razen za klimo.
Pa za kuhanje.
Prekleti Italijani! Še pri nas v bajti ima naša mat šporhet na plin, pa je elektrike kolkr češ... Pol ti pa pametnjakoviči na barko montirajo steklokeramiko in pol ti za kavo skuhat prižigaj agregat!
Rešitev je močnejši inverter... Moj ta novi pelje ziher tudi tvojo steklokeramiko al pa idukcijo, karkoli že imaš.
Tako ima recimo en moj prijatelj rešeno na Pičuljanu 980. Kompleten štedilnik IN pečica!!! dela vse na akumulatorje, neslišno!
Tomaž, dobiš nekaj Ah od mene, hehe. Če bo kriza, bomo pa osmaka malo zalaufal zraven. Pol je pa štroma takoj za prodajat!
admin napisal/-a:Rešitev je močnejši inverter... Moj ta novi pelje ziher tudi tvojo steklokeramiko al pa idukcijo, karkoli že imaš.![]()
Tako ima recimo en moj prijatelj rešeno na Pičuljanu 980. Kompleten štedilnik IN pečica!!! dela vse na akumulatorje
Kakšne imate to akumulatorje? Meni jih že dva hladilnika v enem dnevu izpraznita, kaj šele da bi kuhal na akumulatorje
Brane,preveč odpiraš hladilnik in je to to.Mojih 360 aH bo menda dost za ene 2 cdja zlaufat tam na Istu...Opozorte domačine,na ene tri ubrisance..ki proizvajajo buku.Imeli bodo domačini enkraten koncert iz morja ĐABE
Aa takso se sedaj splača kupit le za 14 dni? Jo pol ko bojo v evropi ne bomo rabli plačat ali??
LP Iztok
Aa takso se sedaj splača kupit le za 14 dni? Jo pol ko bojo v evropi ne bomo rabli plačat ali??
LP Iztok
brane40 napisal/-a:admin napisal/-a:Rešitev je močnejši inverter... Moj ta novi pelje ziher tudi tvojo steklokeramiko al pa idukcijo, karkoli že imaš.![]()
Tako ima recimo en moj prijatelj rešeno na Pičuljanu 980. Kompleten štedilnik IN pečica!!! dela vse na akumulatorje
Kakšne imate to akumulatorje? Meni jih že dva hladilnika v enem dnevu izpraznita, kaj šele da bi kuhal na akumulatorje
Spet problem in smešna kapaciteta akujev, ki ti jih original namenijo proizvajalci... Barka kot je tvoja rabi kapaciteto nekje 5 x 200 Ah, se pravi v servisni banki nekje 1.000 Ah od katerega jih 500 Ah lahko vedno pokoristiš, ostalo pa mora ostati v akuju... In iz 500 Ah kapacitete pri 12 V sistemu je to okrog 6,5 kWh. In če kuhaš na polno s ploščo od 2kW, je to cele 3 ure nepretrganega delovanja! To niti nima smisla, goveje župe ziher ne boš kuhal tako, kava pa itak v 5 minutah zavre, torej si porabil zanemarljivo malo...
Za primerjavo, na moji mini banjici imam 300 Ah v servisni banki! Verjetno več kot ti na tvoji barki...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti