Ali je tole cinkano?
Moderatorji: moderator2, moderator
Oprosti ker se vtikam v tvoj bodoci nadstresek. Po mojem mnenju je ta konstrukcija precej poddimenzionirana. Sicer se iz slik vidi bore malo, ampak obcutek je pa tak. Kaljeno steklo oz. Vsako steklo ima kar nekaj teze na m2. Poleg vsega je potrebno upostevati sneg in seveda veter, ki je zelo velik pritiskac
Na primorskem tako konstrukcijo odnese ob prvi burji.
SR 290 napisal/-a:Če je peskano pred cinkanjem je itak za v anale
al napisal/-a:@SR290
Če je bilo peskano, je bilo peskano pred cinkanjem, ker ograja je bila zelo načeta od rje.
Zakaj za v anale? Kaj lahko pričakujem?
Tudi moje bilo peskano pred cinkanjem; v čem je hec, da to ni OK?
Nazadnje spremenil Grega295, dne Sr Jun 11, 2014 21:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Morda sem povedal kako trapasto in v izogib traparijam prilagam link do priročnika, kjer je predvsem od strani 44 naprej napisano vse kar zanima Ala in Grega295.
http://search.tb.ask.com/search/redirec ... %3D&ord=0&

http://search.tb.ask.com/search/redirec ... %3D&ord=0&
Bom pa še jaz po spominu dodal mojo lansko izkušnjo... prijatelj mi je delal železno ograjo in drsni porton - vrata (pa ne kovane).. V glavnem.. je vse peljal v Cinkarno Celje na vroče cinkanje (razen ravnih plehov, ki bi se deformirali). Ko je pripeljal "železje" nazaj je bilo lepo svetleče zato sva ga lepo zložila, da ga je malo pral dež, malo pa je nanj sijajo sonce - da bi oksidiralo - tako se je on izražal. Mojster je še povedal, da mora tako "stati" in "biti" ene cca 3 mesece in da bo nato na oksidirano 2x nanesel prajmer in nato dvokomponentno barvo in nato še patino. Pa mine en mesec, pa mineta dva, tri in štiri. Železje pa še zmeraj lepo in isto svetleče. Med pitjem šnopca mi je razlagal (bolj ugibal), da so verjetno v Cinkarni kaj zajebali z mešanico (razmerjem) cinka, volframa in kaj vem še kaj kar stavijo noter. Pa je nato na moje prigovarjanje le poklical potnika iz cinkarne kateri mu je povedal, da so to pasivizirali (ali nekaj podobnega) in da po tem postopku cink ne izgubi sijaja (kot ga resnično ni) in da bi lahko fino pobrusili (tiste bunkice in laske) ter barvali že drugi dan
In mojster mi je zbrusil in pobarval kot je zgoraj napisano in čeprav sem ob glavni cesti, kjer mi v porton letijo tudi kamenčki in sol s ceste je stanje po enem letu isto kot takrat ko smo zmontirali.
-
enkamakovsek
- Naddesetnik
Re:
SR 290 napisal/-a:Grega295 napisal/-a:Tole gre še v prašno barvanje (jutri), najprej temeljna barva, nato čez finalna. Primer naj bi bil Tiger 69/90350 cink primer; kovinar zagotavlja, da se ne bo luščilo; sam pa sem tudi mal skeptičen.
Uf, je pogumen! Na tvojem mestu bi zahteval dobro garancijo na luščenje barve! ne vem, če so v zadnjih dveh letih nagruntali kak nov postopek, ampak klasika je oksidiran cink, celo čas med cinkanjem in barvanjem ti predpisujejo. Ne me držat za besedo, ampak če ne pustiš, da površina oksidira, ti kemija in elektroliza odluščita barvo skupaj z mejno plastjo cinka.
...prašno barvanje, ko je galvanizacija končana...
http://www.frankstahl.si/prodajni-program/fitingi/
Točno to - če plačaš cinkanje mora bit to dobro narejen!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov