6. ruta Morjeplovec.net
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Sem se tudi jaz srečno vrnil nazaj v Martinščico. Vso pot od Pakoštane imel jugo, zmerno močan. Kar mučna 6-urna vožnja, nabijanje do bolova.
Pred Molatom sem malo "zajel" ene 20 litrčkov, ker sem se po valu malo prehitro zadrajsal v dolino. Sledila je dokaj hipna ustavitev, vodo je vrglo visoko v zrak in nekaj je je prišlo tudi v čoln. Ker sem plul sam, sem se privezal na sedež in ni bilo nič hujšega.
Lep pozdrav, opis poti pa sledi...
Pred Molatom sem malo "zajel" ene 20 litrčkov, ker sem se po valu malo prehitro zadrajsal v dolino. Sledila je dokaj hipna ustavitev, vodo je vrglo visoko v zrak in nekaj je je prišlo tudi v čoln. Ker sem plul sam, sem se privezal na sedež in ni bilo nič hujšega.
Lep pozdrav, opis poti pa sledi...
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
NunAmur
kasaudio napisal/-a:Lepe pozdrave s škarde.
Sicer pa smo imeli na Silbi mirno noč, nenavadno mirno. Tokrat sem bil med zadnjimi ki so šli spat jaz.
Zjutraj kavica potem malo servisa, zelo strokovnega.
Hvala vsem mojstrom pri nasvetih ob popravilu motorja. Motor je deloval brezhibno. javascript:emoticon('8)')
Po zajtrku na Škardo, s Škarde na Ist in potem jaz odrinem proti jugu, morjeplovci pa tako kot vsako leto...
Še nekaj slik:
Ekipa.
Reportaža seveda sledi.
LP
Imeli smo se super, tako kot vedno do sedaj. Nekaj dni skupaj v dobri družbi, nekaj pa smo pluli tudi bolj vsak po svoje.
Konkretno iz Punta na Krku nas je včasih štartalo en cel bataljon manjših čolnov, pa tudi nekaj večjih. Letos se je situacija malo spremenila, nekaj manjših ni šlo z nami, spet nekaj jih je štartalo drugje, nekateri niste več tam na stalnem vezu, spet naslednji pa ste imeli obveznosti...
Tako sva v sredo zjutraj iz Punta potegnila samo Admin in Janadino. Družba "serjancev" je bila odlična, njihova hrana pa itak čez vse!
Z Matejcem sva imela spet redne nočne obhode in čuvanje bark do svitanja, da ne bi kaka baraba kaj naredila. Seveda ste najino bdenje, ki ni bilo samo na 16 kanalu krepko podprli s tekočimi substancami za kar se vam lepo zahvaljujeva. Za skrajno razglašeno pet(dret)je in zvokom nekega čudnega inštrumenta po imenu ukulele so morate zahvaliti Miletu, ki mi je dal osnovne napotke in potem je po kakšni uri že vse šlo, haha...
Spet smo imeli skupinski zaplet v oštariji, privezih itd itd... Kot že večkrat do sedaj upam, da smo se sedaj končno naučili situacije, da ne smemo dovoliti, da nekdo svoje delo prevali na nas. Skupinsko plačilo priveza, skupinsko plačilo večerje s pijačo, skupinski zajtrk... Vse to je OK, dokler je družba parih kolegov, pri večji skupini pa to enostavno ne gre, ker ni možno zadeve deliti s številom prisotnih. Enako kot ni fer, da bi nekdo z 12 metrsko barko plačal enako za privez kot tisti s 6 metrsko, tudi ni fer, da se plača večerja skupinkso, če se eni nažiramo s steaki in nekaj litri vina, drugi pa poje frigane lignje in malo pivo...
Vse ostalo pa za čisto 10-ko! S celotno družbo sem bil tudi zadovoljen, saj letos ni bilo nekih kritičnih situacij zaradi prevelikih količin alkohola.
Vsi srečni in veseli, vendar neškodljivi in zabavni, hehe.
Za konec povem še tistim, ki niste bili, pa ste se prijavili ali pa bi radi samo imeli majico letošnje rute... Kot vsako leto, smo tudi letos naročili nekaj viška majic. Res je, da nam je zmanjkalo najmanjše številke S, ki je bolj za otroke, vse ostale pa so še na voljo. Letos majica ni povsem brezplačna, ker je bilo sponzorskih sredstev premalo. Tako je majica simbolična 2 EUR, ostalo pokrijejo sponzorji. Majice bom imel s sabo na naslednjem srečanju!
Naš Skiper1 je tudi veliko vrtel fotoaparat in prepričan sem, da bo naredil malce reportaže, ko zbere in obdela vse slike...
Konkretno iz Punta na Krku nas je včasih štartalo en cel bataljon manjših čolnov, pa tudi nekaj večjih. Letos se je situacija malo spremenila, nekaj manjših ni šlo z nami, spet nekaj jih je štartalo drugje, nekateri niste več tam na stalnem vezu, spet naslednji pa ste imeli obveznosti...
Tako sva v sredo zjutraj iz Punta potegnila samo Admin in Janadino. Družba "serjancev" je bila odlična, njihova hrana pa itak čez vse!
Z Matejcem sva imela spet redne nočne obhode in čuvanje bark do svitanja, da ne bi kaka baraba kaj naredila. Seveda ste najino bdenje, ki ni bilo samo na 16 kanalu krepko podprli s tekočimi substancami za kar se vam lepo zahvaljujeva. Za skrajno razglašeno pet(dret)je in zvokom nekega čudnega inštrumenta po imenu ukulele so morate zahvaliti Miletu, ki mi je dal osnovne napotke in potem je po kakšni uri že vse šlo, haha...
Spet smo imeli skupinski zaplet v oštariji, privezih itd itd... Kot že večkrat do sedaj upam, da smo se sedaj končno naučili situacije, da ne smemo dovoliti, da nekdo svoje delo prevali na nas. Skupinsko plačilo priveza, skupinsko plačilo večerje s pijačo, skupinski zajtrk... Vse to je OK, dokler je družba parih kolegov, pri večji skupini pa to enostavno ne gre, ker ni možno zadeve deliti s številom prisotnih. Enako kot ni fer, da bi nekdo z 12 metrsko barko plačal enako za privez kot tisti s 6 metrsko, tudi ni fer, da se plača večerja skupinkso, če se eni nažiramo s steaki in nekaj litri vina, drugi pa poje frigane lignje in malo pivo...
Vse ostalo pa za čisto 10-ko! S celotno družbo sem bil tudi zadovoljen, saj letos ni bilo nekih kritičnih situacij zaradi prevelikih količin alkohola.
Za konec povem še tistim, ki niste bili, pa ste se prijavili ali pa bi radi samo imeli majico letošnje rute... Kot vsako leto, smo tudi letos naročili nekaj viška majic. Res je, da nam je zmanjkalo najmanjše številke S, ki je bolj za otroke, vse ostale pa so še na voljo. Letos majica ni povsem brezplačna, ker je bilo sponzorskih sredstev premalo. Tako je majica simbolična 2 EUR, ostalo pokrijejo sponzorji. Majice bom imel s sabo na naslednjem srečanju!
Naš Skiper1 je tudi veliko vrtel fotoaparat in prepričan sem, da bo naredil malce reportaže, ko zbere in obdela vse slike...
Glede na napoved vremena mislim da smo jo odlično odnesli. Toliko mirnega morja pa že dolgo nismo imeli, tak da smo lahko malo auspuhe spucali.
Teh 6 dni smo se imeli odlično, videli kar nekaj novih lokacij za sidranje in uživanje, žal pa se prvi dan nismo ujeli skupaj na Unijah, ampak dobro, vsak po svojem smo uživali. Hvala Adminu da nama je nudil zavetje. Zaključek; odlično je bilo.
Guma je guma, zaenkrat.
-
Markoz
- Kontraadmiral
- Kraj: Hraše Medvode-Bunarina Pula
Bilo je super na ruti, prvi dan malo valovito 2 nevihti v Maračolu ampak naprej pa super. Po slikah je tudi videti kako so morjeplovci pripravljeni pomagati, ker so se takoj zjutraj lotili Dušanu popravila motorja, ki je potem naprej deloval brezhibno. Še enkrat vsem hvala za prijetno družbo pa tudi to bi letos lahko proti koncu avgusta še 1x ponovili, ker 2 ruti v eni sezoni še nista bili. Lahko bi bil samo vikend varianta pa samo ene 2 lokaciji. 
Markoz napisal/-a:Bilo je super na ruti, prvi dan malo valovito 2 nevihti v Maračolu ampak naprej pa super. Po slikah je tudi videti kako so morjeplovci pripravljeni pomagati, ker so se takoj zjutraj lotili Dušanu popravila motorja, ki je potem naprej deloval brezhibno. Še enkrat vsem hvala za prijetno družbo pa tudi to bi letos lahko proti koncu avgusta še 1x ponovili, ker 2 ruti v eni sezoni še nista bili. Lahko bi bil samo vikend varianta pa samo ene 2 lokaciji.
tole ni slaba ideja....mi smo se ze pogovarjal o tem, in sicer da bi šli proti korčuli, še boljše bi blo v družbi seveda. Je pa mal jeba, ker smo mi stacionirani v biogradu, večina pa je v kvarnerju......ideje na plano!!!
NESPOSOBNI SO SPOSOBNI ONESPOSOBITI SPOSOBNE!!!
-
marenostrum
- Viceadmiral
skiper1 napisal/-a:Fotografije bodo. Kdaj pa še ne vem, ker imam trenutno veliko dela v službi z našo stavko. Upam, da nas podpirate???.
PS prišparajte kakšen liter goriva za agregate, če bo električni mrk...
Pa SREČNO
Vas podpiram. Vi pa glejte da menjate te vaše nesposobne (da ne uporabim drug terminus) vodilne. Knapi, kot je znano, vedo bol skup držat in se borit za svoj prav
Agregat pa je tut v rezervi
lp
ps: Pa fotke seveda ne pozab.
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
- habibi Vll
- Admiral
Blo je super!!! Ni besed s katerimi bi lahko opisal, je doživetje, ki ga je potrebno doživeti,…. vsakič drugače in vsakič lepo….
Baje na Silbi nisem šel spat po večerji. Mi žena govori kje sem vse bil ampak mi ni kaj dosti znanega,…
Hvala vsem za dobro voljo, nasmeh na obrazu, prijaznost in pripravljenost pomagat!
Že brojim sitno do dopusta in komaj čakam, da se vrnem na vodo……..
Baje na Silbi nisem šel spat po večerji. Mi žena govori kje sem vse bil ampak mi ni kaj dosti znanega,…
Hvala vsem za dobro voljo, nasmeh na obrazu, prijaznost in pripravljenost pomagat!
Že brojim sitno do dopusta in komaj čakam, da se vrnem na vodo……..
- habibi Vll
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost