letos sem malo okusil morje na drugačen način (wakeboard) in me je zagrabilo. Sem se lotil izpita za čoln, tako da bi naslednje leto že vozil in se vlekel na svojem čolnu.
Naj poudarim, da kampiram v Medveji (blizu Opatije/Rijeke) in tam ni nekih bližnjih eksotičnih otokov. Tako da se nagibam bolj vleki z wakeboardom, tuba itd kot pa potovanju. Vsaj za prvi čoln
Torej imam vprašanje glede izbire oz. primerjave čolnov kot so kliček ter elanov 401 ali 402. Vem da je veliko napisanega, sem dosti prebral in klička že pogledal v živo. Mnenja od znancev sem dobil različna, seveda vsi odsvetujejo te tamale čolne in naj vzamem nekaj nad 5metrov. Žal trenutno ni potrebe ne sredstev za take velikosti.
Kar me skrbi pri nakupu je sama moč motorja, da nebo zadeva prešvoh. Pri kličku in 25hp naj bi lepo vlekel wake če je eden na čolnu. Recimo pri elanu pa mi nekako 25hp deluje premalo glede na konstrukcijo.
Primer ta elan:
http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=176073
Moja mnenja:
Pri kličku katerega sem si ogledal (za 700€) je potreben barvanja in nakupa nove prikolice, ker le ta nima A-testa. Je pa mašina 25 yamaha (se mi zdi nek nov letnik po izgledu). Torej nakup in nova prikolica ter delo pa je nekaj čez 1000€. Res da me moti pri kličku prostor med nogami in volanom -premalo!. Kako je pri elanu? Ga še nisem uspel pogledati.
Kot rečeno zanima me bolj mnenje teh dveh s primerjavo motorja.
Še najbolje pa mnenje iz prve roke.
Hvala vsem za odgovore in upam, da bo kmalu že kaj doma