Pozdravljeni
danes sem dobil na ZS zanimiv mail in me zanima ce ga je se kdo dobil.
Aakifah2wasil
Za: l&l
Objavljeno: Čet Sep 25, 2014 18:08
Naslov sporočila: zelo Nujna Citiraj sporočilo
Re: Hello
Jaz sem gospa Aakifah Wasil sem 68 let ženska, sem trpijo zaradi raka trebušne slinavke. Od vseh indikacijah, je moje stanje critical.I res želijo darovati 6,2 milijona dolarjev ($ 6.200,000.00) za dobrodelne organizacije v vaši državi.
Želim iskreno osebo ali organizacijo, ki bo prejel to financiranje in za izvedbo tega projekta z njim ustanovil dobrodelno organizacijo projekta v vaši državi.
Če ste zainteresirani, prosim email mi, da bom lahko izda izjavo o dovoljenju, ki vam bo pomagal dobiti sredstva iz bank. V tem času boste morali plačati 30% celotnega denarja kot nadomestilo za obdelavo tega projekta.
Prosimo, ne pozabite, da bi me dal v vaše dnevne molitve. Odgovorite mi neposredno na moj e-poštna naslova (a.wasil46@yahoo.com)
Lep pozdrav
ga Aakifah
cuden mail.
Moderatorji: moderator2, moderator
cuden mail.
Nazadnje spremenil l&l, dne Pe Sep 26, 2014 10:20, skupaj popravljeno 1 krat.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Čuden mail je potegavščina (Hoax)
Na ZS, na mail, ki ga imaš morda prikazanega (ne skritega) v profilu ali kaj tretjega?
Čuden mail je sicer potegavščina (Hoax)
Čuden mail je sicer potegavščina (Hoax)
- Pred nekaj deset (trideset?) leti so temu rekli Liberijske prevare.
Za zdaj - ko temeljijo na 'google translate', ki še šepa, so v 'Slovenščini' na srečo še zlahka prepoznavne.
Zadeva praviloma skuša navesti naslovnika, da bodisi plača kaj (čimveč) za stroške česa, kar bo omogočilo da prevzame večjo vsoto denarja ali kakega drugega premoženja, bodisi napadalcu naredi dostopen bančni račun napadenega (da bi jim zaupal PIN ali kaj podobnega).
Poskus pridobiti tako izgubljeno premoženje nazaj je znal biti tvegan.
Podoben socialni inženiring je zdaj splošno znan in uporabljen v celem kupu zlonamerne programske opreme, spama, pa mislim da se kaj takega najde tudi že v 'standardni reklami'.
Američani rečejo približno, da če je priložnost videti predobra, da bi bila resnična, je zelo verjetno potegavščina. Tudi pri nas bi tako razmišljanje bilo dobro vključiti že v vzgojo otrok.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov