Menjava impelerja (Suzuki DF140)
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Menjava impelerja (Suzuki DF140)
Pozdravljeni!
Zanima me, s katero,kakšno mastjo namažem ohišje impelerja ko le tega vstavljam (novega) nazaj?
Že vnaprej hvala za vaše odgovore
Borut
Zanima me, s katero,kakšno mastjo namažem ohišje impelerja ko le tega vstavljam (novega) nazaj?
Že vnaprej hvala za vaše odgovore
Borut
Dobro z dobrim - slabo s slabim!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Zanima me mnenje ko recimo po enem mesecu impeler stoji v slani vodi in potem motor ponovno zaženemo in ni namazan s to mastjo ker se je prej pač že vozil... Ali ni to praktično isto kot če damo impeler skupaj brez masti? Tista mast pomoje ne ostane 10 ur na impelerju.
Po mojem mišljenju ta mast omogoča, da lažje impeler not v ohišje spraviš, ne pa toliko zaščiti.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Pozdravljeni!
Impeler je zamenjan, olje v motorju in peti prav tako, naredil tudi konzervacijo v motorju in zunanjo zaščito motorja. Težava pa je nastala, ko sem začel menjati cinke na bloku motorja. Tu sta dva okrogla cinka, eden nad drugim. Ko nosilec cinka z muko odstranim ugotovim, da cinka in zgornjega dela vijaka ni več. V luknji kjer bi moral biti cink, pa je prostor zapolnjen s soljo in vodnim kamnom (očitno še nikoli menjano). Odprtino sem očistil in jo zaprl pred vdorom vlage.
Na enem nosilcu cinka sem vijak odstranil, na drugem se mi je odlomil in ga bo potrebno odstraniti, v kolikor to ne bo mogoče bom kupil drugega (nosilec).
Vprašanje? Ne znam določiti kvalitete vijaka s katerim je privijačena cink anoda na nosilec (inox ali pocinkan).
Hvala za vašo pomoč
Lp Borut
Impeler je zamenjan, olje v motorju in peti prav tako, naredil tudi konzervacijo v motorju in zunanjo zaščito motorja. Težava pa je nastala, ko sem začel menjati cinke na bloku motorja. Tu sta dva okrogla cinka, eden nad drugim. Ko nosilec cinka z muko odstranim ugotovim, da cinka in zgornjega dela vijaka ni več. V luknji kjer bi moral biti cink, pa je prostor zapolnjen s soljo in vodnim kamnom (očitno še nikoli menjano). Odprtino sem očistil in jo zaprl pred vdorom vlage.
Na enem nosilcu cinka sem vijak odstranil, na drugem se mi je odlomil in ga bo potrebno odstraniti, v kolikor to ne bo mogoče bom kupil drugega (nosilec).
Vprašanje? Ne znam določiti kvalitete vijaka s katerim je privijačena cink anoda na nosilec (inox ali pocinkan).
Hvala za vašo pomoč
Lp Borut
Dobro z dobrim - slabo s slabim!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost