Novi člani se predstavijo...
Moderatorji: moderator2, moderator
al napisal/-a:Aha ok.
Torej nisi Marjan Tomki ali kateri drug član,ki ima dva (aktivna) nicka?
100% nisem, čeprav sem mu po pisanju malo podoben.
1. Ne znam angleško (nemščina)
2. Ne zanima me Vikipedia
3. Ne znam jadrati, niti me ne veseli. Skozi ¨viseti na stran¨ se mi zdi brez veze. Da bi pa motoriral, pa ne vidim smisla. Razen pristnejšega stika z morjem, ne vidim drugih prednosti. Vlečt štrike ko mutav? Sploh pa katerega in zakaj? Brez veze! No, vsak ve zase. Boljše na knof, in lepo plaf, plaf, plaf… Sem v teh letih, ki bolj ceni udobje, kot akcijo… Trawler rulz… (ko, in če bo Bog dal…)
-
al
al napisal/-a:hvala za odgovor.
sem pač tak, da če ne vem vprašam namesto da npr pošiljam ZS in teorije zarote:)
Ja... en lep Grand Banks...
Tudi meni bi sedel. Jadrnico v Grčiji,trawlerja pa tukaj za vikend pa kak ribolov pozimi... pk pk pk pk.. 7kts pa je![]()
Nč, eurojackpot bo treba zadet
Če hočeš zadeti na €urojackpot, moraš najprej kakšno srečko kupit!!!
Glede ribolova;
Ali sploh znaš navezati trnek? Ali te sploh veseli ribolov? In nenazadnje, kako pa misliš ribe piti?
Pozdrav vsem skupaj!
Sem zasledil, da ko se enkrat registriraš na forum, je prav, da se tudi predstaviš.
Sem Stanko iz Topolšice in se vsako leto bolj navdušujem za morje. Z ženo zadnja leta redno hodiva na dopust in uživava v stvareh, ki so nama v mladosti ušle.
Starši naju niso vozili na morje, da bi se bila že v mladosti ˝zastrupila˝ z slano vodo kot nekateri. Abraham me je že srečal, ampak do penzije je še pa nekaj let.
Po izobrazbi sem strojnik, delam pa na področju požarne varnosti in gasilstva.
Zanimam se za tehniko in prebiram razne forume. Ne smem reč, da tale forum prebiram že več let, pa sem se šele sedaj včlanil, ker ni res. Občasno pa sem tudi prebiral razne teme.
Dopust raje preživljam bolj aktivno, od kolesarjenja do daljših sprehodov, za pečenje na soncu mi pa ni.
Ne vem do kakšne mere se bom vključil med pomorščake, bi pa rad začel postopno z spoznavanjem raznih stvari. Z ženo se vsako leto malo peljeva po slovenski obali s staro gusarsko ladjo.
Ne mislim iti kar za cel teden na pot s kakšno jadrnico in večino časa preživeti na ograji pa krmiti ribice.
Vidim, da ste pripravljeni deliti svoje znanje in izkušnje tudi na mlajše po stažu. Bomo videli do kam me bo pripeljalo to navdušenje in seveda zmogljivosti.
LP
Stanko
Sem zasledil, da ko se enkrat registriraš na forum, je prav, da se tudi predstaviš.
Sem Stanko iz Topolšice in se vsako leto bolj navdušujem za morje. Z ženo zadnja leta redno hodiva na dopust in uživava v stvareh, ki so nama v mladosti ušle.
Starši naju niso vozili na morje, da bi se bila že v mladosti ˝zastrupila˝ z slano vodo kot nekateri. Abraham me je že srečal, ampak do penzije je še pa nekaj let.
Po izobrazbi sem strojnik, delam pa na področju požarne varnosti in gasilstva.
Zanimam se za tehniko in prebiram razne forume. Ne smem reč, da tale forum prebiram že več let, pa sem se šele sedaj včlanil, ker ni res. Občasno pa sem tudi prebiral razne teme.
Dopust raje preživljam bolj aktivno, od kolesarjenja do daljših sprehodov, za pečenje na soncu mi pa ni.
Ne vem do kakšne mere se bom vključil med pomorščake, bi pa rad začel postopno z spoznavanjem raznih stvari. Z ženo se vsako leto malo peljeva po slovenski obali s staro gusarsko ladjo.
Ne mislim iti kar za cel teden na pot s kakšno jadrnico in večino časa preživeti na ograji pa krmiti ribice.
Vidim, da ste pripravljeni deliti svoje znanje in izkušnje tudi na mlajše po stažu. Bomo videli do kam me bo pripeljalo to navdušenje in seveda zmogljivosti.
LP
Stanko
-
Daki
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
No vidiš Halon,pa si prebil led,dobrodošel med navtičnimi zasvojenci-tudi ti si že blizu
,še en čolniček pa en motorček in okno v svet se ti bo odprlo.Ti kar hitro nekej nabavi,da se ne boš cvrl na plaži,pol pa naloži mami in hitr okol ovinka.Upam,da boš marsikaj zvedel od naših fantov,kar te bo zanimalo. 
mašinfirer
Hvala za dobrodošlico.
Zanimivo mi je prebirati razne dogodivščine, ki so se komu pripetile. Dostikrat je tudi kaj zabavno predstavljeno.
Sodelavec v službi se je že prej navduševal, sedaj pa ima od lani tudi svoj čoln in sem tudi sam začel malo prebirati takšne teme in bi morje rad spoznal še drugače ne samo z obale.
LP
Zanimivo mi je prebirati razne dogodivščine, ki so se komu pripetile. Dostikrat je tudi kaj zabavno predstavljeno.
Sodelavec v službi se je že prej navduševal, sedaj pa ima od lani tudi svoj čoln in sem tudi sam začel malo prebirati takšne teme in bi morje rad spoznal še drugače ne samo z obale.
LP
- habibi Vll
- Admiral
Torej
kmalu bo konec marca,treba bo začet mislit na tisto,ki se mu reče ČOLN,pa naj bo tak ali drugačen,sam da plava in da zaadj nekaj brbr dela,lahko ma tud rjuho in štango pa mal vetra in akcija.Dej mal poglej okoli sebe,familija komaj čaka,da si ata kaj zmisli.No ja mal heca,mal pa tud zares

mašinfirer
predsatvitev
Zdravo vsem zaljubljencem v navtiko.
Sem 36 letni Tomaž iz dolenjske.
Posedujem elana 402 in zadaj yamaho 40 2t. Jaz , čoln in motor smo letniki 79. To ni naključje ampak sem iskal to varianto malo za "gušt" . Tudi pomožni motor je letnik 79 (tomos 4). Ravnokar sem obnovil motor in sem proti koncu grobe obnove čolna.
Lani sem plul prvič. Zadeva je delovala zelo živčno in zmedeno
. Kaj sem kupil sem seveda spoznal konec lanske sezone. Noga motorja je bila fuč (ležaji, tesnila, odlomljen zob na zobniku za naprej, počeno ohišje.....) . Sam motor je bil razštelan, vplinjač ni tesnil.........ampak delovalo je pogojno in motor vedno vžgal bp. No potem se je začelo iskanje nove noge za motor (utopija), in NAŠEL SEM JO!!!! Gospodu je motor zaribal zaradi okvare inpelerja pa je vseskupaj pospravil na podstrešje in pozabil na to. Motor je imel še original barvo !!! Noga je nova. Kljub temu sem zamenjal inpeler in tesnila (ker so verjetno v teh letih preperela,) na osi propelerja ter olje. Kar se čolna tiče je bilo potrebno le malo nežne roke. Pač v dvojno dno se ne bom spuščal (še) ker zaenkrat zadeva ni kritična. Malo sem le popravil vrh dna kjer so bile posledice stanja čolna v garaži in je na mestih kjer bi moral ležati na gumijastih vačkih (ležel pa je an železnih) prišlo do majhnih razpok. Vse sem seveda globoko obrusil 3 sloje vlaken zalitih z smolo ter 2 sloja kita z vlakni in na konci navadni kit za izravnavo, barba in pa hempel.
Sedaj nestrpno čakam 30.4 ko odrinem na morje in ga namočim........ter poženem spečo lepotico počasi v obrate.
Rekel sem si ..........če mi je usojeno bo vse bp.......če gre kaj narobe pa vseskupaj potopim hehehehe.
lp
Sem 36 letni Tomaž iz dolenjske.
Posedujem elana 402 in zadaj yamaho 40 2t. Jaz , čoln in motor smo letniki 79. To ni naključje ampak sem iskal to varianto malo za "gušt" . Tudi pomožni motor je letnik 79 (tomos 4). Ravnokar sem obnovil motor in sem proti koncu grobe obnove čolna.
Lani sem plul prvič. Zadeva je delovala zelo živčno in zmedeno
Sedaj nestrpno čakam 30.4 ko odrinem na morje in ga namočim........ter poženem spečo lepotico počasi v obrate.
Rekel sem si ..........če mi je usojeno bo vse bp.......če gre kaj narobe pa vseskupaj potopim hehehehe.
lp
- habibi Vll
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta