Dost mam

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Dost mam

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Maj 06, 2015 22:34

Danes je padla zadnja kaplja čez rob. Dost mam vsega. Prodal bom barko. Nekaj tednov uživanja na barki ni vredno vsega tega truda, stroškov in zajebancije :evil:
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Maj 06, 2015 22:40

Samo še prodat moraš... to pa danes tudi ni lahko!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Maj 06, 2015 22:46

Kaj te pa je tako vrglo iz tira, da si prišel do takšne odločitve?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Maj 06, 2015 22:49

Ni samo ena stvar... nabralo se je. Že celo pomlad garam kot črna živina, skačem okoli in iščem razne pizdarije za barko, mečem denar v jamo brez dna, zajebavam se z izvajalci... Več se ukvarjam z barko, kot s poslom. Po vsem tem sem se začel spraševati, če je vse skupaj sploh vredno truda.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Maj 06, 2015 23:21

Seveda JE VREDNO..Ko zapluješ s svojim otokom je vse garanje pozabljeno.sej enkrat žvimo.Ne se dat
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Maj 06, 2015 23:23

Ja se strinjam.pa ni problem barka ampak lajf k te vsi jahajo in bi se rad samo spocil tega pa na barki ni.moj tudi letos ne bo videl morja.enostavno se mi ne da.s sabo bom vzel strudl k ga mam za ljubljanico in t3.5.ce se mi bo dalo bom sestavil in fliknil v vodo ce ne ne.bmk.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Maj 06, 2015 23:35

No ja. Pri navtiki pa res rabiš veliko dobre volje za vse prčkarije, drugače te res mine vse skupaj.
Nazadnje spremenil Daki, dne Sr Maj 06, 2015 23:36, skupaj popravljeno 1 krat.
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » Sr Maj 06, 2015 23:36

Da opišem našo zgodbo:

leta 2011 smo kupili starejšo Elanko 707, ki pa je bila lepo vzdrževana, motor Lombardini 2006 letnik, praktično nova jadra, notri opremljena fajn in vedno smo in še kaj novega dodamo. Pluli smo 2 leti, preselili barko iz Pirana v Medulin, kjer se je ob dvigu barke iz vode (nov AF), pri katerem me ni bilo zraven, nekaj zgodilo. Nikoli ne bom točno vedel, kaj je bilo, bili so vsi mornarji pokuhani, ko smo prišli tja (nihče nič kriv, nihče nič vedel), ampak ugotovili smo, da je razpoka pri kobilici - kakor da bi s preveliko silo spustili barko na tla, ko so jo dvignili ven (to je ugotavljal tudi mojster, ki jo je popravljal). Dvigovali so z nekim starim tovornjakom, ki za cesto zagotovo ni bil izpraven že 10 let ... OK, razočaranje na višku, objavljam po forumu, si predstavljam, da barke pač več nimam ali pa bo popravilo takšno, da ne bo več smiselno. Pa tako lepa je bila za pogledat zunaj, dokler nisi pogledal od blizu. Opa, pa s pomočjo dobrih ljudi tu (Marchi in ostali, hvala vam!) dobim kontakt odličnega mojstra plastičarja in res dobrega človeka, g. Bukare iz Pule. Pride pogledat barko, nas vidi vse na dnu, se malo zareži, me potreplja po rami in reče nekaj v stilu "Človek, pa saj ti imaš barko!". Barka tisto sezono ni bila v vodi, rešil je vse vrhunsko za normalno ceno, dodal nova rebra in jeseni smo pluli. Potem pa zima in ...

Večkrat zagon motorja pozimi, vse štimalo, nato kakšna dva meseca kasneje, mislim da je bilo aprila naslednje leto (torej pred začetkom sezone) - motor več ne vžge. Gre zraven mojster za kopenske motorje, gleda, pravi, da ni razloga, da ne bi vžgal. Ga zaganjamo, napravimo nov nerjaveč tank za gorivo (mogoče je toliko smeti že nabranih?? Pa še star plastičen in smrdi ...). Nekajkrat na morje, logistika, organizacija ... Brez napredka. Kontaktiramo mojstra za Lombardini motorje, g. Željka iz Pule. Pogleda, v roku 15 minut ugotovi - slana voda iz hladilnega sistema udarila nazaj zatadi nepravilne montaže motorja s strani prejšnjega lastnika. Nič, motor ven, k njemu, ga popravlja, čaka dele (napravil je generalko, ki jo dela pri 6000 urah, je rekel, naš motor jih ima 300), spet šlo nekaj evrčkov, dosti časa in skrbi, montaža brezhibnega motorja nazaj in tam junija smo pluli.

Jadrali smo po medulinskem arhipelagu, malo Portič, malo čez Kvarner in vse je čudovito. Čeprav se počasi oziram po čem večjem in kljub temu, da se je v preteklih letih zgodilo skoraj vse, kar se lahko zgodi in se pri vsaki takšni konkretni težavi neprestano sprašuješ, ali nima smisla rajši kaj kupiti in ne vlagati, ti ta stvar priraste k srcu. In čistiš, razmišljaš, kaj bi še izboljšal, v kotičku misli pa že razmišljaš, kako bi kaj malo večjega, s kakšno spalnico več, bilo in bo nekoč aktualno.

Ampak ko v tem norem času, ko stranke od nas pričakujejo vse, mi pa od njih plačila v rokih skoraj po pravilu ne moremo pričakovati (včasih še plačil ne) pomislim na barko, mi je toplo pri srcu. Tam je, čaka in pripravljena je na nove dogodivščine in dopuste. Pa seveda tudi na nove dopolnitve - trenutno je aktualen nov bimini :)

Mogoče malo nepovezano, ampak predlagam ti, da še premisliš - nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha.

Lep pozdrav,
Matej

P.S.: Marjan Tomki, oprosti, to sporočilo ti po dolžini skoraj že konkurira :)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Maj 06, 2015 23:58

matejofski napisal/-a:Tam je, čaka in pripravljena je na nove dogodivščine in dopuste.

Barka ni nikoli pripravljena. Ko že misliš, da si vse porihtal, se vedno pojavi kakšna nova okvara, nov strošek, nova zajebancija... Včasih se počutim kot mazohist in se sprašujem, a mi je res treba tega.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Maj 07, 2015 00:19

Ja pa ja de, tebe vleče zaslužek ob prodaji :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Maj 07, 2015 00:22

Glede na to, kolk sem že vanjo zmetal denarja, bom težko kaj zaslužil. Da časa niti ne omenjam.

Če bi se poslu toliko posvečal kot barki, bi imel dosti več od tega :wink:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Maj 07, 2015 00:26

A nisi ti tud bogati pra.ec :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
H2O
Admiral