Panula za zobatce
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
-
Daki
zobatec
Lovil bom z lignji, ker jih kar nekaj nalovim. Za iglo pa še ne vem,ker še nisem lovil s prejico.
-
Daki
res je, da je lignja težje loviti poleti, samo za par komadov mi ni tak problem. iglo pa bom probal letos prvič s prejico lovit. z družino bomo na morju deset dni, tako, da se bom za kakšne tri dni posvetil zobatcu. problem mi je lokacija, ker ne vem kje bi lahko bili, da nebi prevozil vse okolišnje otoke kar na slepo, želja mi je uloviti vsaj enega zobatca.
Kje se pa vleče to vunico za iglice poleti?.... namreč lani sem veliko vozil ob obali pa nisem nobene ujel, razen proti koncu avgusta jih je bilo nekaj
Na braču in hvaru sem veliko prevozil pa nobene, edina izjema so gojišča, tam pa imaš griz vsakih 10 sekund
Letos bom poizkusil za zobatca na Mljetu z panulo, če mi rata ujeti vabo... Zobatci vem da tam so, samo nevem pa kako je z panulo, glede na to da se jih videva med povodnim ribolovom nad termoklimom in so tudi na 5m globine, a naj vseen panulo vlecem po 20-30 metrih:?
Na braču in hvaru sem veliko prevozil pa nobene, edina izjema so gojišča, tam pa imaš griz vsakih 10 sekund
Letos bom poizkusil za zobatca na Mljetu z panulo, če mi rata ujeti vabo... Zobatci vem da tam so, samo nevem pa kako je z panulo, glede na to da se jih videva med povodnim ribolovom nad termoklimom in so tudi na 5m globine, a naj vseen panulo vlecem po 20-30 metrih:?
-
Daki
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
sova napisal/-a:To je tudi res, vendar ni toliko teh poškodb, da ne bi mogel uporabit igle za panulo. Recimo, da jih je zelo malo, vsaj kar sem jih jaz ulovil. Če pa požre trnek je pa problem vse rešit.
lp.
Problem je da teh iglic ne najdes kar povsod vsaj poleti ne, sicer bi tudi na prejico zagrabila....
Jaz tudi sprobam cez 2 tedna,..ce ujamem iglo ali lignja seveda
peterv6i napisal/-a:Spin123 napisal/-a:Kje se pa vleče to vunico za iglice poleti?.... namreč lani sem veliko vozil ob obali pa nisem nobene ujel, razen proti koncu avgusta jih je bilo nekaj
Tik ob obali ene 4-7 milj hitro..
Uf kar hitro, jaz sem sicer vozil priblizno 3,5milje ... Se jih pa kar dosti sname, so bile pa bolj male, ampak naceolma je ni bil problem ujet
Vozil se malo za zubatca, 3x po dve uri ampak ni bilo srece
Kdo morda kaj ujel?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov