glens napisal/-a:SR, poštimaj enote, ker delo in moč nista ista stvar. Me je že v prejšnjem prispevku motilo, ko si razlagal o smučarjih, ki porabljajo kW, da pridejo na smučišče.
Daj si še enkrat preberi tisi (in ta) prispevek in boš videl kako si sekal mimo
Je Kwh delo?
Vedno sem bil mnenja, da je pri elektro motorju Kw moč na gredi, Kwh pa poraba. V kolikor ni tako, sem z Kwh delal napake, mislil sem dejansko porabo energije. Zdaj, ko to pišem se mi res zdi, da sem ga lomil, hvala!
Vem, da jedrska energija ni tak bav bav, ampak mene spominja na holesterol. Vse lepo in prav, dokler nenadoma ne useka.
Kar se tiče govedoreje je zopet strel v temo! Mravlje iz pragozda proizvedejo več toplogrednih plinov kot vso govedo sveta!
In zadnjič smo imeli na obisku islandca. Seveda je padla beseda tudi o vulkanih. Ko en tamkajšni ali kak drug vulkan malce močneje prdne, spusti ven toliko toplogrednih plinov, kot jih pridela cela civilizacija v nekaj letih! In v vsakem trenutku piha po svetu precej vulkanov...
In še ena toplogredna:
V starem veku je bilo na višku rimske civilizacije tako toplo, da so celo na Švedskem pridelovali vino! Ko se je shladilo je nastal mračni srednji vek in triglasvki ledenik je ostanek te male ledene dobe. Bolj kot globalno segrevanje je problemto, da merimo in primerjamo temperature zadnjih sto let.