OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Mar 04, 2016 20:58
In mi jadramo pa motoriramo,pa se čudmo lepotam južne Istre in v Verudi tankamo.Pičimo okol Kamenjaka v DEBELJAK,kjer sem bil z Andrejo ko sva še bla pob in punca.Sedaj pa z družino,z lastno lepo jadrnico sidram tu.pijem zvečer pivo,ma kralj na betajnovi mi ni segal do jajc,vsaj tko sem se počutil.Res dragi moji bralci,spoštovane bralke,občutki so bli krasni.Sam sem to pršparal,vsi smo se odrekali za to da smo pluli lahko.Andreja je tud znala obrnt vsak novčič tko ko maloktera gospodinja in je velik zaslužna za vse te uspehe.Skromni smo bili.Hrano smo pripravljali na barki,veliko ven nismo hodli,en krog tu pa tam sta fanta dobila žetone za kake vrtiljake,kaka kava pa pica,sladoled zunaj .Sidranje po zalivih strogo.Šparali smo.GPS je bil Magelan le na koordinate.In pozicijo je kazal.
No pa gremo prvič čez zloglasni Kvarner.adrenalina tolk da smo ga kos vozli še v tenderju,ker ni šel ves na barko.Mami slab plavalec,voda črrrna gloooboka do unij pol dneva daleč..
Vreme pa prijazno.Mal neke burje po moje do enih 8 vozlov,val do pol metra jadra in motorček brni in pičimo na otoke..Vi,ki ste to imeli bolj omogočeno preživljat si morda težko predstavljate vso to srečo,pomešano z negotovostjo,vprašaji v sebi kaj bi če bi blo to al ono al..
Pa so se Unije začele bolj razločvat,mi gledamo globine,777 zalivov,pod podnice če je ok kobila,mašino le do pol gasa da se nebi kaj preteralo..
In pristanemo bočno na pomol v Unijah.Jasno slikat takoj 36 posnetkov film je bil takrat aktualen.Pa na pivo in sladoled za pobe moje zlate mornarje..
Drug dan pa do Osorja in čez prehod skoz.Bark polno,jaz neodločen,neizkušen,bo gasa dost? Tok močan...čakam do zadnje barke,čledam,se učim.In pičim.Ljubi moj motor prosim te ne trzni,renči ko vulkan,naj te nič ne zmede da bomo šli skoz..Ja pa ti Nikolaj zaveznik tud mal poškil dol in našteli tokove da nam se kaj na tem delu ne zgodi..In zdrsnemo skoz z enimi tremi vozli.Črn dim zadi..ja je tle tok kr..
In pol tankat ker nisem verjel da tko mal požre moj enovaljni heroj.5,5 litrov smo dotočili in je bil kesl spet poln.Bravo mi,dozadra bo 40 l sigurn dost.
In pol Nerezine.Sevnca,Krško dol v Bučanju.Sodelavke od žene pridejo na kofi,mi junaki k njim..zgodbice..ogledi ja kak pa to pa ono haha mi stručkoti k mamo že enih 300 milj prevoženih razložmo,pelemo pojadrat,pa nazaj pa sidramo..ma život de luks.
Nazadnje spremenil
polanc, dne Pe Mar 04, 2016 21:07, skupaj popravljeno 1 krat.