Yamaha 5 in glisiranje na gumenjak 2.7m
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Yamaha 5 in glisiranje na gumenjak 2.7m
Pozdravljeni,
Imam motor yamaha 5 2T in gumenjak zray 2.7m z letvenimi podnicami. Problem je sledeč, s tomos 4 ta komplet glisira (če sem samo jaz gor), ko pa sem poiskusil yamaha 5 pa se zgodi sledeče. Ko dam gas najprej traja kakšno sekundo da izglisira, potem zelo pospeši, po 5-10 sekundah pa se motor zvrti v prazno in zadeva neha glisirati.. nato lahko spet normalno pospešim in včasih glisira malo dlje (do 30 sekund) ampak vedno se potem motor zvrti v prazno..
Ko se vozimo trije se nikoli ne pojavi da bi se motor zvrtel v prazno (res pa da takrat motor ne glisira).
Poskusil sem spreminjati naklon motorja glede na steno kjer je motor pritrjen. Tam je 5 nivojev za nastavitev, vendar če povečujem kot med steno in propelerjem se zgodi da sploh ne izglisira.
Propeler na Yamahi je je 7 1/8 x8b
Imam motor yamaha 5 2T in gumenjak zray 2.7m z letvenimi podnicami. Problem je sledeč, s tomos 4 ta komplet glisira (če sem samo jaz gor), ko pa sem poiskusil yamaha 5 pa se zgodi sledeče. Ko dam gas najprej traja kakšno sekundo da izglisira, potem zelo pospeši, po 5-10 sekundah pa se motor zvrti v prazno in zadeva neha glisirati.. nato lahko spet normalno pospešim in včasih glisira malo dlje (do 30 sekund) ampak vedno se potem motor zvrti v prazno..
Ko se vozimo trije se nikoli ne pojavi da bi se motor zvrtel v prazno (res pa da takrat motor ne glisira).
Poskusil sem spreminjati naklon motorja glede na steno kjer je motor pritrjen. Tam je 5 nivojev za nastavitev, vendar če povečujem kot med steno in propelerjem se zgodi da sploh ne izglisira.
Propeler na Yamahi je je 7 1/8 x8b
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Tole z presedanjem nazaj bom naslednjič poskusil, ko grem na vodo. Je pa kar problem, ker ko "zagrabi" propeler pospeši na enkrat in me je skoraj dol vrglo ko sem se presedal.
Glede spreminjanja gasa sem pa tudi poskušal, torej da zglisiram potem pa dam manj gasa, ampak ni nobene razlike. Glisiranja nisem mogel vzdrževati, zmeraj se je propeler zavrtel v prazno
No včeraj je bilo tudi kar valovito morje, mogoče je še to vplivalo.
Glede spreminjanja gasa sem pa tudi poskušal, torej da zglisiram potem pa dam manj gasa, ampak ni nobene razlike. Glisiranja nisem mogel vzdrževati, zmeraj se je propeler zavrtel v prazno
kristof napisal/-a:Tole z presedanjem nazaj bom naslednjič poskusil, ko grem na vodo. Je pa kar problem, ker ko "zagrabi" propeler pospeši na enkrat in me je skoraj dol vrglo ko sem se presedal.
vedno varovalko in kabel okoli roke/noge/na pas zapet
Gliserji z ravnim dnom morajo imeti propeler globje. Včasih je bila večina trupov ravnih pri krmi in takrat so imeli dve "kavitacijski". Ena normalna in ena polovična malce višje. Ta druga je morala biti v liniji z krmo, tista prava je pa resnično opravljala funkcijo antikavitacijske plošče. V naših časih ima večina čolnov globji v in se je lahko višje dvignilo propeler.
Ko potegne zaglisira, dvigne rit in propeler potegne zrak. Dvomim, da bi presedanje nazaj veliko pomagalo.
Ko potegne zaglisira, dvigne rit in propeler potegne zrak. Dvomim, da bi presedanje nazaj veliko pomagalo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov