Pula - Lošinj?
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Ja sam jaz sem pa stari jarac in sem pristaš bolj spoštljivih pogovorov.Ok napiše nekdo...to pa ni tko,je pa tko in tko zarad tega in tega..ne pa..105 utripov sem si zmeru prej pa le sedim...menda zarad takih stvari..
No pa pejmo še mal iz Pule v Lošinj.Tist moj Yohmson 50 je na Elanu 435s tudi preplul to pot.Imel sem ga enih 5 let.tam okol 400 l je popil na 14 dnevni dopust.Pa včas smo prek prsta rekli da pije 3 deci na konja.Yamaha pa mal manj.Kok na miljo ??ka pa vem.
No pa pejmo še mal iz Pule v Lošinj.Tist moj Yohmson 50 je na Elanu 435s tudi preplul to pot.Imel sem ga enih 5 let.tam okol 400 l je popil na 14 dnevni dopust.Pa včas smo prek prsta rekli da pije 3 deci na konja.Yamaha pa mal manj.Kok na miljo ??ka pa vem.
- elan450
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ptujsko morje - Istra
Strinjam se z nekaterimi, jaz pac gledam da mi spije cim manj. preden sem kupil Yamaho so mi zagotavljali, da je najbolj varcna itd..., samo oh in ah, pa vendar od tistih 7 l na uro je samo bla bla, razen ce si parkiran.
Kaj se pa pijace tice zagotovo nebo smarnica, ampak domace vino, Renski rizling - Sovingnon, pa se kaj se bo naslo, tako da ni panike.
Kaj se pa pijace tice zagotovo nebo smarnica, ampak domace vino, Renski rizling - Sovingnon, pa se kaj se bo naslo, tako da ni panike.
Boj se mora i boga
- elan450
- Kapitan bojne ladje
Pot cez Kvarner sem zamislil tako, da bi se najprej ustavil na Unijah, potem bi pot nadaljeval mimo Rta Vneta in skozi prehod Veli Šapar, nadaljeval ob notranji strani Vele in Male Srakane in nato direktno do M. Losinj, kjer bi dotocil gorivo.
Bencinska crpalka je v Losinju in Nerezinah?
Bencinska crpalka je v Losinju in Nerezinah?
Boj se mora i boga
elan450 napisal/-a:Skoda, bi si zelel da bi zjutraj prej odprli, da bi lahko bolj zgodaj preckal Kvarner. Bom moral nekaj drugega spesniti
pa dajte že nehat delat famo okol teh nekaj milj morja,klinčevih 16 milj, ki jih z normalnim čolnom, ki glisira prepluješ v 40 minutah, pa jebemu ni to Atlantik
lansko leto sem šel 16x preko Unije-Medulin
pa ni Kvarner bav-bav
pumpe na Lošinju ti delajo od 5.00 do 23.00, enako v Nerezinah Tifon
- elan450
- Kapitan bojne ladje
Nihce ne pravi, da je Kvarner bav bav, je pa lepo in hvale vredno slisati nasvete in izkusnje tistih, ki so to ze opravili in jim je to rutina, kot tebi.
S tem, je manj moznosti da te na poti doleti kaj neprijetnega, ceprav nato ne mores biti nikdar popolnoma pripravljen.
Ce pa s cvekom se dolgocasno zimo preganjamo pa se toliko boljse
S tem, je manj moznosti da te na poti doleti kaj neprijetnega, ceprav nato ne mores biti nikdar popolnoma pripravljen.
Ce pa s cvekom se dolgocasno zimo preganjamo pa se toliko boljse
Boj se mora i boga
Tkole..v nekterih postih tu jaz začutim sicer željo po plovbi ampak predvsem STRAH.To NI v redu.Do plovbe in morja je treba imet SPOŠTOVANJE;REŠPEKT ne pa strah.Najprej je treba to spremenit..to mišljenje v glav pošlihtat.To se pa ne dela doma na kavču in za kompjuterjem ampak isključno NA MORJU.Plut je treba.Jasn je prav da se vpraša,bere priročnike,posluša nasvete,ampak treba je delat.Praksa je važna.Ni za čakat doma ,pol pa čez Kvarner in molt Boga, da se kej ne zajebe.Treba je plut premišljeno,trezen,naspan,neobremenjen z uro da morš tisto minuto nekam prletet,spremljamo GPS,vreme,imamo plan B za primer ko neki ne gre...
Plujemo postopoma..tko ko se otrok uči hodit.Leze,se vstaja...
Pa NIKOL,ampak res NIKOL si ne mislite kolk obvladate,kolk ste đeki,ko prvo leto plujete brez sranja.Z vsako miljo postajamo bolj vešči in bolj spoštljivi do morja in narave...
Da ne trobim predolgo,še morda eno stvar.Ne se sam sebi opravičevat da zdej ni cajta,zdej je mrzl,zdej spet je napovedan veter,zdej nima žena cajt,zdej...
Kjer je volja tam je pot,kjer je pa ni so pa izgovori.Pa pko dalje.
LP Iztok
Plujemo postopoma..tko ko se otrok uči hodit.Leze,se vstaja...
Pa NIKOL,ampak res NIKOL si ne mislite kolk obvladate,kolk ste đeki,ko prvo leto plujete brez sranja.Z vsako miljo postajamo bolj vešči in bolj spoštljivi do morja in narave...
Da ne trobim predolgo,še morda eno stvar.Ne se sam sebi opravičevat da zdej ni cajta,zdej je mrzl,zdej spet je napovedan veter,zdej nima žena cajt,zdej...
Kjer je volja tam je pot,kjer je pa ni so pa izgovori.Pa pko dalje.
LP Iztok
- elan450
- Kapitan bojne ladje
Nekatere stvari imas prav, za nekatere stvari me nisi najbolj preprical, kar si tudi sam napisal v zvezi jadranja v Grcijo.
Mislim, da vsak pluje koliko misli, da zmore, tako fizicno, psihicno in seveda financno, je pa res da doma nikamor ne pridemo. Za tolazbo je pa lepo gledati slike in filme preko spleta, ko je zunaj -12 ali vec. Hitro mine cas in apetiti so potem vecji.
Mislim, da vsak pluje koliko misli, da zmore, tako fizicno, psihicno in seveda financno, je pa res da doma nikamor ne pridemo. Za tolazbo je pa lepo gledati slike in filme preko spleta, ko je zunaj -12 ali vec. Hitro mine cas in apetiti so potem vecji.
Boj se mora i boga
Hja,načeloma sem napisal ne sam zate,za vse in poskusil pozitivno vplivat na to da se odpluje.Pa ni važn al okol Savudrije al okol Horna.Važno je it plut,poskušat,testirat,se izpopolnjevat.Kdaj bi jaz že bil v Grčiji pa še kje ,če se nebi ženi prilagajal.
Tam si mal preber ko nas je 10 šlo za Miklavža na Palagružo v času ko so zarad neurja prekinili regato za samce na Visu..
Tam si mal preber ko nas je 10 šlo za Miklavža na Palagružo v času ko so zarad neurja prekinili regato za samce na Visu..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov