Mining kriptovalut - rudarjenje...

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

Mining kriptovalut - rudarjenje...

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Nov 04, 2017 19:29

Ker imam preko zime več časa pomagam enim zagretim fantom, ki počasi a vztrajno gradijo farmo.
Zadeva se je stabilizirala in postaja čedalje bolj interesantna, kot naložba z dobrim donosom in ne več kot "get rich or die trying", ker v špici so bili donosi nerazumno visoki...

Če koga že daje "zima" naj deli svoje mišljenje ali pa vpraša kaj.
Prosim pa tiste, ki ne veste kaj to je in bi to enačili z kakimi piramidami, ker ste pač nekje nekaj podobnega slišali, da se vzdržite. :D
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

Re: Mining kriptovalut - rudarjenje...

OdgovorNapisal/-a cibro » So Nov 04, 2017 20:28

Za kaksno platformo gre?So ze na cmc?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 05, 2017 00:21

bojim se, da ne razumem tvojega vprašanja!?
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Ne Nov 05, 2017 05:54

Fiat Justitia ... Some day....
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Nov 05, 2017 09:36

cmc coin market cap.So ze gor.Za katero valuto gre?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 05, 2017 10:31

Aha, razumem kaj sprašuješ...
Ne,... jaz govorim o rudarjenju in ne naložbi v ICO. To je pač neke vrste gambling. Kupiš token(delnico) nekega startupa.

Farma pomeni računalniki, ki rudarijo valute. Valute, ki se rudarijo so BTC, ETH ETH C, BTC C, Monero itd.... Ki pa jih zadržiš ali pa prodaš ali menjaš v drugo valuto...
Ta farma je GPU based, ker Asic-i so sicer donosnejši v povprečju, dokler nisi nabavil mašine tik pred izdajo novega modela. Takrat si pa nekonkurenčen, ker z novimi mašinami zraste tudi težavnost.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Nov 05, 2017 10:43

Aha ok kaj se potem.ponuja?Samo coin ali se platforma?Koliko stane token?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 05, 2017 11:06

Aaaaaaaaa,
zdaj razmumem. :)
Ne bos verjel, da jaz res govorim samo o rudarjenju. In NE prodajam nič. Greš in kupiš svoj računalnik/računalnike.
Lahko ti "prodam" nasvet kje boš najbolje kupil. Pa nasvete ti lahko "prodam".
Aja nekaj pa ti res lahko prodam za denar. Če nimaš prostora, znanja ali volje vzdrževati lahko pripelješ računalnik in bo delal in bil vzdrževan skupaj z ostalimi v farmi. :)
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Ne Nov 05, 2017 13:58

Kolikor je meni znano je pravilni izraz za to "bazen"

Povej malo več, kaj moram ponuditi, kakšen grafični procesor?
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 05, 2017 18:35

Pool ali bazen po naše je le stičišče malih minerjev, da so skupaj konkurenčni, ker načeloma velja, da je nagrada(plačilo) od tistega, ki "reši" blok. Blok pa je skupek informacij - račun. Ko pool reši blok razdeli pravično med vse minerje nagrado, sorazmerno z vloženim delom. Pool pa jemlje provizijo, ponavadi 1%.

Če minaš solo, pomeni, da boš reševal blok zelo dolgo, lahko se ti celo zgodi, da ga bo tik pred koncem rešil nekdo drug. Celo Pooli tekmujejo med seboj in imajo pri izplačilih postavko Pool`s luck.

Grafični procesor je v grafični kartici
Še vedno so najbolj konkurenčne radeon RX 4xx in RX 5xx serija kartice. RX470 ima najboljše razmerje med ustvarjenim delom - hashrate in ceno. Radeonke so najbolj konkurenčne za ethash in equihash algoritme. Za ostale algoritme pa pridejo v postev tudi nVidia kartice 1060 in boljše.
V svetu grafičnih procesoserjev se največ mina Ethereum skupaj z Decred.
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » Ne Nov 05, 2017 20:24

mamaMicka napisal/-a:Prosim pa tiste, ki ne veste kaj to je in bi to enačili z kakimi piramidami, ker ste pač nekje nekaj podobnega slišali, da se vzdržite. :D

Daj malo razloži okoli tega "da ni piramida"
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Nov 05, 2017 21:59

Sovjet cryptovalute niso piramida razen OneCoin ki je pri nas aktualen morda je se kje kaksen podoben ki pa sploh ne pride.na market cap.Mislim da ti Mm ni dolzan nic razlagat o tem.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Ne Nov 05, 2017 22:13

In traditional fiat money systems, governments simply print more money when they need to. But in bitcoin, money isn’t printed at all – it is discovered. Computers around the world ‘mine’ for coins by competing with each other.

Ta zapis povzame "mining" industrijo.
Bolj, kot kaj drugega "preverjam" koliko je rudarjenje poznano. Veliko jih je, ki kriptovalute poznajo, najbolj poznana kriptovaluta je Bitcoin. Velika večina ve samo toliko, da se jih da kupiti, ne pa, da se jih da rudariti, kar je ceneje, manj tvegano in je doživetje. Kot bi imel svojo skupino knapov, samo da ti delajo 24/7 :D. Če imaš žilico z narudarjenimi kovanci trguješ, kot z kupljenimi... Če veš kaj delaš jih tako oplemenitiš.
Je pa bistveno več kriptovalut, ki se jih ne da rudariti, ampak samo kupiti. To sem prej omenil, to so "token", neke sorte delnice nekega podjetja.
Uporabniški avatar
kekeck
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kekeck » Ne Nov 05, 2017 23:30

In kaj sezgodi če cena kripto valut pade dol tako kot je zrasla?
Po moje ti ostane en kup elektrnoske šale ki čez leto dni ni nič več vredna in kovancev ravno za poplačilo zadnjega računa za ekektriko (mašine so požrešne).
Mislim da ni tako enostavno kot se zdi in predvsem so to tvegane investicije. Vlak je že odpeljal, ta prvi (1%) so pobral smetano, za rajo (99%) se jim pa jebe. Predvsem bo enkrat potrebno dobičke plačat (pri korekcijah) in kdo to bo, seveda tistih 99%.
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Po Nov 06, 2017 08:28

Dobro

Se slišimo po decembru, takrat se Bitcoin deli na 2... Če bo to preživel, bo preživel vse :D
Hvala na razumevanju

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov