Bayliner 1802 Capri DX
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Kr en ima popolnoma prav.Edina stvar ,ki dela kot je treba je hladilna skrinja Waeco.Če na ćolnu ni veliko prostora je to dobra rešitev pa še sediš lahko na njej.Če pa je prostor za vgradni hladilnik mora biti obvezno kompresorski.Vse ostale varijante plin-elektrika so bolj tako-tako.Ponavadi radi kombiniramo z cenejšimi varijantami a na koncu spoznamo, da je bolje dati takoj na začetku malo več in imaš potem mir.
Pozdravljeni.
Gledal sem hladilnik firme EZetil pa mi je prodajalec trdil, da uporablja čisto isti kompresor kot Waeco samo je pa zanimivo da gre za isto prostornino iste mere pa porabi 40W Waeco pa 35W. Ali mogoče ve kdo zakaj ?
Modela sta EZetil EZC 25, Waeco CoolFreeze CDF-25.
Kompresor Danfoss BD35F.
Hvala za odgovor.
Franci
Gledal sem hladilnik firme EZetil pa mi je prodajalec trdil, da uporablja čisto isti kompresor kot Waeco samo je pa zanimivo da gre za isto prostornino iste mere pa porabi 40W Waeco pa 35W. Ali mogoče ve kdo zakaj ?
Modela sta EZetil EZC 25, Waeco CoolFreeze CDF-25.
Kompresor Danfoss BD35F.
Hvala za odgovor.
Franci
Glavni je kompresor. Razlika v porabi je sigurno na račun "kište". Verjetno ima malo tanjšo izolacijo in se takoj pozna. Da se dokupiti tudi nekakšna "futrola" s katero oblečeš hladilik/skrinjo in tako malo zaščitiš pred soncem. Zadeva deluje b.p. (Ezetil mislim).
Kolikor vem, imajo skoraj vsi 12V kompresorski hladilniki ta kompresor (BD 35F). Po tovarniških podatkih ima elektronika tega kompresorja dodaten vhod, s katerim se nastavljajo obrati in s tem vhodna moč in moč hlajenja.
http://rc.danfoss.com/TechnicalInfo/lit ... 00c802.pdf
Ezetil hladilnik 25l ima za to tipko ECO/BOOST. V prvem načinu vleče cca 5A in in hitreje hladi, v drugem načinu pa 3,2A in deluje z največjim izkoristkom.
Doma sem ga priklopil na pretvornik 230V/12V/6A, ki sem ga ob hladilniku kupil pri Visolu za cca 25euro, vse skupaj pa na tisti conradov merilnik porabe. Rezultat: pri nastavitvi 5st. C je v 13 dneh porabil 2,3 kWh iz vtičnice 230V
Na čolnu pa smo z njim v štirih dneh spraznili akumulator, na dan porabi cca 14Ah, motor pa polni max 6A, tako da se ob povprečno enournih plovbah ni napolnil. Kolega, ki ima na razpolago krepko čez 100A polnilnega toka, ni imel nobenih težav.
Aja pa še to, hladilnik lahko nastaviš na -18 in imaš notri sladoled.
http://rc.danfoss.com/TechnicalInfo/lit ... 00c802.pdf
Ezetil hladilnik 25l ima za to tipko ECO/BOOST. V prvem načinu vleče cca 5A in in hitreje hladi, v drugem načinu pa 3,2A in deluje z največjim izkoristkom.
Doma sem ga priklopil na pretvornik 230V/12V/6A, ki sem ga ob hladilniku kupil pri Visolu za cca 25euro, vse skupaj pa na tisti conradov merilnik porabe. Rezultat: pri nastavitvi 5st. C je v 13 dneh porabil 2,3 kWh iz vtičnice 230V
Na čolnu pa smo z njim v štirih dneh spraznili akumulator, na dan porabi cca 14Ah, motor pa polni max 6A, tako da se ob povprečno enournih plovbah ni napolnil. Kolega, ki ima na razpolago krepko čez 100A polnilnega toka, ni imel nobenih težav.
Aja pa še to, hladilnik lahko nastaviš na -18 in imaš notri sladoled.
motorni
Fantje te hladilne torbe na 12V so samo porabniki energije(skuri akumulator ko je najmanj treba), pijače ti ne ohladi ompak vzdržuje hladno pijačo, da bi dal pa notri topel pir ga boš toplega tudi ven vzel. Je boljše vzet navadno hladilno torbo vanjo še 2plastenki po 1,5l zmrznjene vode in imaš mrzlo pijačo in še prepotrebno hlčadno vodo. Torej, al tprav hladilnik al pa dobro navadno hladilno torbo.
Zdaj nekaj ne razumem, ali pa preveč skačemo. Če je govora o skrinji Ezetil, iz prve roke povem, da v njo postavim meso, vodo ali karkoli in čez kako urico je globoko zamrznjeno. Se je zgodilo, da sem vanjo postavil topel pir z željo, da ga prej ohladim, kot v hladilniku. Malo smo se začvekali in že so bile pločevinke trde. Ampak, kot sem napisal. Te skrinje nisem kupil v Hoferju za 50 eur, ampak sem po nasvetih članov tega foruma, odštel zanjo dobrih 400 eur in TO JE TO ! vse podrobnosti je opisal že motorni nekaj postov nazaj.
Torej poceni skrinja = velik potrošnik elektrike in nič učinka
Draga (beri kvalitetna) skrinja = mali potrošnik in velik učinek !
1. imaš hladilne skrinje s Peltiejevim elementom, ki so zelo poceni in hladijo povsem dobro, ne tako kot pišete nekateri. Morate pa poznati nekaj fizike, tukaj kaj več kot 15 do 18 stopinj razlike med okolico in notranjostjo zaradi fizikalnih zakonitosti ne moreš doseči. Seveda je tudi izkoristek takega hlajenja izjemno slab, s tem pa poraba elektrike enormna. Da pa ven vzameš topel pir je pa oslarija. Če je v okolici skrinje 25 stopinj, bo tvoj topel pir v 3 do 4 urah prišel na 10 stopinj. Pod to pa žal ne more. No pri 10 stopinjah je čisto OK za pit...
Da se temperatura vzdržuje še zdaleč ni res. Če boš dal notri pivo temperature 4 stopinje in bo okrog torbe 30 in več stopinj, boš imel kljub vključeni torbi v nekaj urah pivo ogreto na cca. 15 stopinj.
Take torbe imajo prednost, da so poceni in tudi delno uporabne, če le ne pričakuješ preveč. Če kupite tako torbo drago ni kaj posebej boljša, saj je problem v že omenjeni fiziki. Boljša je le toliko, da ima boljšo toplotno izolacijo in tako zmore malenkost več.
2. Kompresorske skrinje pa imajo mnogokrat večji izkoristek in so seveda bolj primerne. Slabost je predvsem cena mogoče pa tudi velikost! Kompresor ni majhen in tako je skrinja zunaj velika, ko pa jo odpreš pa je notri bore malo prostora. In tako moraš poseči po naslednjem večjem modelu... No če imaš prostor je OK, če ga ni, potem je problem.
LP
1. imaš hladilne skrinje s Peltiejevim elementom, ki so zelo poceni in hladijo povsem dobro, ne tako kot pišete nekateri. Morate pa poznati nekaj fizike, tukaj kaj več kot 15 do 18 stopinj razlike med okolico in notranjostjo zaradi fizikalnih zakonitosti ne moreš doseči. Seveda je tudi izkoristek takega hlajenja izjemno slab, s tem pa poraba elektrike enormna. Da pa ven vzameš topel pir je pa oslarija. Če je v okolici skrinje 25 stopinj, bo tvoj topel pir v 3 do 4 urah prišel na 10 stopinj. Pod to pa žal ne more. No pri 10 stopinjah je čisto OK za pit...
Da se temperatura vzdržuje še zdaleč ni res. Če boš dal notri pivo temperature 4 stopinje in bo okrog torbe 30 in več stopinj, boš imel kljub vključeni torbi v nekaj urah pivo ogreto na cca. 15 stopinj.
Take torbe imajo prednost, da so poceni in tudi delno uporabne, če le ne pričakuješ preveč. Če kupite tako torbo drago ni kaj posebej boljša, saj je problem v že omenjeni fiziki. Boljša je le toliko, da ima boljšo toplotno izolacijo in tako zmore malenkost več.
2. Kompresorske skrinje pa imajo mnogokrat večji izkoristek in so seveda bolj primerne. Slabost je predvsem cena mogoče pa tudi velikost! Kompresor ni majhen in tako je skrinja zunaj velika, ko pa jo odpreš pa je notri bore malo prostora. In tako moraš poseči po naslednjem večjem modelu... No če imaš prostor je OK, če ga ni, potem je problem.
LP
.
Podpišem takoj, kar je napisal kr en!
Kar se tiče hlajenja so proizvodi WAECO COOLMATIC nekaj boljšega kar sem jih uporabil do sedaj. Enega imam že deset let (18 litrov) pa je skoz v gibanju in ne kaže znakov utrujenosti. Letos sem kupil še 31 litrskega pa če hočem zmrzuje (moral zavrečt paradižnik, ker je zmrznil, toda ribe in bevanda pa super ohlajene) skoraj zmrzuje, hladi pri zelo majhni porabi toka. imajo zelo natančen termostat. Zakaj se mi še hudo dopadejo WAECO hladilniki. So zelo enostavni za čiščenje, ker je hladilna komora v bistvu banja brez izboklin in podobno. Odpira se navzgor, tako da je cirkulacija zraka hladno-toplo zmanjšana na minimum. So prenosni in tako večfunkcionalni. Zelo kvalitetni materjali in izdelava pa še kaj. Vem da je nekaj podobnega tudi iz ZDA toda na našem tržišču ni zastopnika. Kvaliteta pa "košta"!
Pa na zdravje z mrzlo pijačo pri 35 stopinjah!
.
Vse ti poceni hladilniki so tako-tako. Veliki porabniki elektrike in slabo hladijo. Če hočeš pravo stvar, moraš kupiti kompresorskega. Ti pa so kar dragi. Letos sem kupil hladilno skrinjo (do -18 celzija), lahko jo nastaviš samo na hladilnik. Dela kot šus, ko kompresor dela jemlje 2A. Ima varovalno elektroniko, ki zazna kadar alternator polni (14 A) dela na 100 %, potem gre v špar program.Kupil sem jo v LJ v Stegnah na Visol d.o.o., skrinja pa je Waeco. Cena pa uffff, dobrih 400 eur. Ampak sedaj naj bi bilo za dosti let mir. Upam.
Podpišem takoj, kar je napisal kr en!
Kar se tiče hlajenja so proizvodi WAECO COOLMATIC nekaj boljšega kar sem jih uporabil do sedaj. Enega imam že deset let (18 litrov) pa je skoz v gibanju in ne kaže znakov utrujenosti. Letos sem kupil še 31 litrskega pa če hočem zmrzuje (moral zavrečt paradižnik, ker je zmrznil, toda ribe in bevanda pa super ohlajene) skoraj zmrzuje, hladi pri zelo majhni porabi toka. imajo zelo natančen termostat. Zakaj se mi še hudo dopadejo WAECO hladilniki. So zelo enostavni za čiščenje, ker je hladilna komora v bistvu banja brez izboklin in podobno. Odpira se navzgor, tako da je cirkulacija zraka hladno-toplo zmanjšana na minimum. So prenosni in tako večfunkcionalni. Zelo kvalitetni materjali in izdelava pa še kaj. Vem da je nekaj podobnega tudi iz ZDA toda na našem tržišču ni zastopnika. Kvaliteta pa "košta"!
Pa na zdravje z mrzlo pijačo pri 35 stopinjah!
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Evo morjeplovci kupil sem hladilnik WAECO CDF-35 res je super dela v nulo.
Našel sem ga v trgovini MATIK na Brnčičevi v Ljubljani zeloooo ugodno pa še na firmo brez DDV-ja.
http://www.lovecnacene.si/vse-za-solarn ... /m/78147/ž
Hvala za pomoč.
Našel sem ga v trgovini MATIK na Brnčičevi v Ljubljani zeloooo ugodno pa še na firmo brez DDV-ja.
http://www.lovecnacene.si/vse-za-solarn ... /m/78147/ž
Hvala za pomoč.
vili napisal/-a:Zanima me,kakšna je razlika v Waeco in Ezetil kompresorski torbi.Kupil bom 40 litersko torbo,pa nevem za katero znamko se naj odločim.Waeco je sicer za skoraj 200eur dražji.
Je sploh kakšna razlika med njima.
Lep pozdrav
Daj, lepo te prosim, da prebereš zgornje trditve, vprašanja, odgovore in kajvemkajše, da boš dobil odgovor.
Ali ni že po logiki čudno da bi za enako stvar dal 50-70-100 in več procentov.
Zakaj!!!!!!
Ja, le zakaj neki????????
To sta dva zelo različna proizvoda. Ve se kateri je dober, konkretno, za mrzu pir, bevando itd.
LP
.
pajer 1
Pajer1,vse sem si lepo prebral,ampak ti si podpisal Kren-a,ki mislim da uporablja Ezetilovo torbo,ti pa Waeco.
Evo primerjave:
Ezetil
http://www.visol.info/trg/detajl.php?im ... =820&hid=7
Waeco
http://www.visol.info/trg/detajl.php?im ... =154&hid=7
Lep pozdrav
Evo primerjave:
Ezetil
http://www.visol.info/trg/detajl.php?im ... =820&hid=7
Waeco
http://www.visol.info/trg/detajl.php?im ... =154&hid=7
Lep pozdrav
Ko takole prebiram tele poste, razmišljam, ali sem jaz res največji bedak na čolnu
V čolnu imam verjetno enega najkvalitetnejših hladilnikov. Resnica pa je takšna: prej, kot v uri ali dveh se ne ohladi nič; če motor dela, hladi OK, sicer pa je akumulator prazen, preden se sploh kaj ohladi
Najbolj ziher varianta je cool box, vanj počim eno ali dve plastenki zamrznjene vode, vsa ostala pijača ali sadje je ohlajeno prej, kot v hladilniku, pa še ledeno mrzlo vodo imam
Drugače pa je z vsemi temi hladilniki, če glih ne dela motor ali pa nisi priklopljen na 220V, sranje
Najbolj ziher varianta je cool box, vanj počim eno ali dve plastenki zamrznjene vode, vsa ostala pijača ali sadje je ohlajeno prej, kot v hladilniku, pa še ledeno mrzlo vodo imam
Drugače pa je z vsemi temi hladilniki, če glih ne dela motor ali pa nisi priklopljen na 220V, sranje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta