Če bi lahko izbiral bi zbral 20% dražji union.
Zobniki v peti
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Zobniki v peti
Benz pa 40% manj v slo kot v ita. Cestnina pa v ita za 1200 km tolk k v sloveniji za celo leto neskončno kilometrov.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
AEgir napisal/-a:Benz pa 40% manj v slo kot v ita. Cestnina pa v ita za 1200 km tolk k v sloveniji za celo leto neskončno kilometrov.![]()
Govorim o mejnem zivljenju.
Ko zivis na meji imas moznost izbrati kam bos porabil svoj denar.
Itak ce si pameten seveda....ce pa ne nihce ti ne brani da placujea polne cene...
Itak ce ves da union, alpsko, fruktal, zelene doline, kras izdelki, perutnina ptuj, in da nastejem se ostale slovenske izdelke....stanejo na italijanski strani 20% manj ti nebi hodil jih tam kupovat?
Mi to delamo....ker imamo te moznosti.
En dolenjc ali stajerc te opcije nima zato on bo placal polno ceno...ker druge izbire nima
Recimo coop friuli prodaja fructal superior sokove za redno ceno 0.99€ (v slo resna cena 1.69€)
Alpsko mleko je 0.78€ (pri nas 1.20€)
Union 0.5l 0.83€ (v slo je 0.99 v velikih mestih, 1.09 v manjsih)
Slovensko meso izdelano v slo gre vse export za italijo, medtem mi doma v slivenijo nam turajo meso z neznanim poreklom oziroma madzarsko in poljsko sranje....to je realna in kruta resnica...
Lih sem zadnjic gledal v mercator in v spar...pise poreklo: slovenija
Pol na malem pise: pridelano v sloveniji, izvor meso tujina kategorija “bla bla” koda poljska. Ta hrana se mucka v sloveniji kot tale made in italy: vazno da 18% pridelano v eni republiki in ze se smatra kot drzavni izdelek...
Pa ja, sam relevantnost tega je pa kakšna? V botzwani imajo tudi mlek za 0.3 evro centa, pa kaj čmo. Mi tle okol ljubljane imamo eurošpin malo italijo in tam kupujemo poceni italjansko robo s tem da Grana Padano je še vedno drag sir.
Imaš pač to srečo ali pa nesrečo, da živiš ob meji. Fino za poceni union, če želiš pa v center sveta - belo Ljubljano, se moraš pa eno uro furat v eno smer pa če se bomo spet z italjani kdaj zakačili boste mejaši prvi v fojbe letel.
Vse ima svoje prednosti in slabosti.
Je pa še vedno italija bliz. Ravno zanč sem šel po čoln v Oristano, skupaj 20 ur vožnje z ladjo pa sem bil nazaj v točno 52 urah.
Imaš pač to srečo ali pa nesrečo, da živiš ob meji. Fino za poceni union, če želiš pa v center sveta - belo Ljubljano, se moraš pa eno uro furat v eno smer pa če se bomo spet z italjani kdaj zakačili boste mejaši prvi v fojbe letel.
Vse ima svoje prednosti in slabosti.
Je pa še vedno italija bliz. Ravno zanč sem šel po čoln v Oristano, skupaj 20 ur vožnje z ladjo pa sem bil nazaj v točno 52 urah.
AEgir napisal/-a:...pa če se bomo spet z italjani kdaj zakačili boste mejaši prvi v fojbe letel.
Nisem ravno prepričan, da takšne vsebine sodijo v Navtični forum
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Resnica je fajn zato ker iz nje se učimo o preteklosti, da je nebi ponavljali v prihodnosti. Zatiskanje oči pa vodi v ravno nasprotno. Se strinjaš?
V Italiji je teh Selv kar nekaj, tako da bi bilo mogoče ceneje pogledat za kakšen motor z okvaro in dobro peto.
Sem gledal po netu pa zal ne najdem...ce bi bila bi jo takoj kupil;)
Uporabnik nejko29 ima eno zaribano selvo 40xs saint tropez. Ne vem če je ista peta ampak motor zgleda zelo podoben na prvo žogo. Verjetno bi ti on prodal tist.
A ma kdo mogoče kontaktno št. od nejko29....pisal sem mu zs pa zgleda da ga ni dost na fotumu... 
No tako, če bo še koga zanimalo glede izdelave zobnikov....da se jih naredit vendar je cena x3 proti original v trgovini.....danes sem končno dobil en predračun in vam povem da se bolj splača vzet original zobnike v trgovini. Cena predračuna 3 x zobnik + sklopka 1100 eur - ker gre baje za unikatno izdelavo... 
Če sem odkrit sem pričakoval še malo višjo ceno. To je še kr ugodno. Pač niso glih palačinke..
Original selve so praviloma slabe tko da mogoče bi bilo v tej točki smotrno razmišljati o kakšnem alternativnem motorju. Jaz imam 4 90 konjske na prodaj (v vseh tehnologijah), če te ima da bi v prihodnosti malo bolj nasilno pretepal vodo.
Original selve so praviloma slabe tko da mogoče bi bilo v tej točki smotrno razmišljati o kakšnem alternativnem motorju. Jaz imam 4 90 konjske na prodaj (v vseh tehnologijah), če te ima da bi v prihodnosti malo bolj nasilno pretepal vodo.
AEgir napisal/-a:Če sem odkrit sem pričakoval še malo višjo ceno. To je še kr ugodno. Pač niso glih palačinke..
Premocno za moj zdajsnji coln...vsi ponavadi grete iz manjsega na vecjega .... Jaz sem sel na manjsega...drugac sem si pa tvojega rio-ta ze 100 krat ogledal
Še v živo ga prid pogledat 
Danes sem se končno lotil razstavljanja pete....
Zdaj se je pa pojavu problem kako dobit dol zgornji zobnik (na pogonski osi)...sprento sem dal dol, zobnik je pa v ležaju in ne vem ali se izbije gor ker dol zgleda da ne gre ker spet pritiska na ta večji zobnik...
Mi lahko kdo pomaga...
Po pa potrebna menjava zobnika za naprej nazaj in sklopke...

Pa še slika sklopke:

LP
Zdaj se je pa pojavu problem kako dobit dol zgornji zobnik (na pogonski osi)...sprento sem dal dol, zobnik je pa v ležaju in ne vem ali se izbije gor ker dol zgleda da ne gre ker spet pritiska na ta večji zobnik...
Mi lahko kdo pomaga...
Po pa potrebna menjava zobnika za naprej nazaj in sklopke...

Pa še slika sklopke:

LP
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Dol ne more - čista logika!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost