Peta motorja je po pranju se vedno polna belih lis. Predvidevam da je to kamen ali pa sol, katera se vtre v pore barve. Zanima me s cem ocistiti peto motorja do sijaja?
Hvala
ciscenje pete motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
ciscenje pete motorja
Sem mislil, da zijajo v čoln, so jim pa le ( .)( . ) bokobrani na čolnu všeč.
Najprej poizkusi s čistilom za vodni kamen, za gospodinjstvo. Lahko je Vinski kis, kakšen Smak, Cilit....
Če s tem ne boš dovolj uspešen, ti še vedno ostane Solna kislina. Tukaj je že potrebna nekoliko večja previdnost pri nanosu
Če s tem ne boš dovolj uspešen, ti še vedno ostane Solna kislina. Tukaj je že potrebna nekoliko večja previdnost pri nanosu
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Re: ciscenje pete motorja
Še moja nedavna izkušnja z odstranjevanjem belih lis.
Po pranju z vodo sem najprej uporabil Mother's mag & alu polish in brisačo, kar je odstranilo večino večjih lis in hkrati zmanjšalo motnost barve. Drugi korak je bil poliranje s Sonaxom, na koncu pa detajlno 'pikanje' še preostalih lis s citronsko kislino, zmešano 1:1 z vodo. Nekatere majhne lise so ostale in jih tudi z ostalimi sredstvi (čistila za odstranjevanje vodnega kamna v kopalnici, beli kis) ne uspem odstraniti. Solne kisline zaradi hlapov in verjetne agresivnosti do barve ne želim uporabiti. Kakšna ideja? Morda polirni plastelin?

Po pranju z vodo sem najprej uporabil Mother's mag & alu polish in brisačo, kar je odstranilo večino večjih lis in hkrati zmanjšalo motnost barve. Drugi korak je bil poliranje s Sonaxom, na koncu pa detajlno 'pikanje' še preostalih lis s citronsko kislino, zmešano 1:1 z vodo. Nekatere majhne lise so ostale in jih tudi z ostalimi sredstvi (čistila za odstranjevanje vodnega kamna v kopalnici, beli kis) ne uspem odstraniti. Solne kisline zaradi hlapov in verjetne agresivnosti do barve ne želim uporabiti. Kakšna ideja? Morda polirni plastelin?

Re: ciscenje pete motorja
En članek na temo čiščenja Z pogona.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov