Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

Re: Plovila na Hrvaškem - Korona in meja

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Sep 07, 2020 18:30

:lol: :lol: :lol: sem mislu nekej napisat tu, pa vidim, da je bolje da ne, ker to sranje mi gre že ................... :lol: :lol: mejte se lepo in uživajte na hr, moru tako ali drugače :)
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Sep 08, 2020 08:40

Da "Martin Krpan" debato malo popestrimo imam nov scenarij. :mrgreen:

Vrneš se iz HR in pač se ne moreš dovolj kvalitetno zlagati, da si bil samo 48ur in obmejni ti da odločbo za 14 dni karantene. Avtomatsko določi, da jo boš preživljal na domačem naslovu v SLO, vzameš odločbo in obrneš pa greš nazaj v HR. Odločbo morajo potem prekiniti, stornirati, preklicati saj si zapustil državo?
Ali pa primer, da po 2 dneh z odločbo doma v SLO obupaš in se vrneš v rdečo državo oz. konkretno na HR. Potem odločba ni aktivna, te noben ne išče? Ko se vrneš ti pomaha in vstopiš brez odločbe...

Pa še podvprašanje, če/ko bo slovenija "rdeča" a to pomeni, da je izenačeno oz. 1:1 in ne bo več omejitev za prehajanje v rdeče države? :twisted:
Wellcraft 2600 Martinique
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 08, 2020 08:43

:D

mislim, da je zdajle najlepš, če si upokojen miljonar in si lepo na barčici... zalivi se praznijo, vreme je super, kopaš se in se ti sladko j... za politiko.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Sep 08, 2020 09:20

No. 1 napisal/-a:Da "Martin Krpan" debato malo popestrimo imam nov scenarij. :mrgreen:

Vrneš se iz HR in pač se ne moreš dovolj kvalitetno zlagati, da si bil samo 48ur in obmejni ti da odločbo za 14 dni karantene. Avtomatsko določi, da jo boš preživljal na domačem naslovu v SLO, vzameš odločbo in obrneš pa greš nazaj v HR. Odločbo morajo potem prekiniti, stornirati, preklicati saj si zapustil državo?

Ne bo šlo. Ko imaš odločbo, si takoj v prekršku, če ne greš naravnost domov, kaj šele če pobegneš v tujino.

Ali pa primer, da po 2 dneh z odločbo doma v SLO obupaš in se vrneš v rdečo državo oz. konkretno na HR. Potem odločba ni aktivna, te noben ne išče? Ko se vrneš ti pomaha in vstopiš brez odločbe...

Ne smeš zapuščat doma. Telefon ti zvoni tudi v tujini in moraš se oglasit in moraš se zlagat, da si doma. Če ne dvigneš, si v prekršku.

Pa še podvprašanje, če/ko bo slovenija "rdeča" a to pomeni, da je izenačeno oz. 1:1 in ne bo več omejitev za prehajanje v rdeče države? :twisted:

Vse rdeče, vse odprto. Ta bi bila dobra, ja. :lol:
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Sep 08, 2020 09:22

Se pravi odločba ti omogoča eno pot od meje do doma in ™ 14 dni, vse ostalo v prekršku. Ma jst še kr mislm, da to lahko velja le in edino za območje RS, ker pristojnosti čez mejo ni... mogoče ker je EU. Pol še najbolj vodo pije, da bo 1:1 pa čakamo podaljšek ;)
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Sep 08, 2020 09:47

postavlja se vprašanje, če prideš peš na mejni prehod in ti odredijo karanteno in vročijo odločbo. ti pa 150 km od doma...
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Sep 08, 2020 09:51

weta napisal/-a:postavlja se vprašanje, če prideš peš na mejni prehod in ti odredijo karanteno in vročijo odločbo. ti pa 150 km od doma...

Vidiš, da mamo vsaj nekaj od Martina Krpana... nč greš v taksi, na bus, vlak in še enkrat bus. Važno, da greš domov :) Al pa če peš hodiš 13 dni ;)
Bartol
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Bartol » To Sep 08, 2020 09:54

No. 1 napisal/-a:Da "Martin Krpan" debato malo popestrimo imam nov scenarij. :mrgreen:

Za telefonski kontakt te pri vročitvi odločbe ne vprašajo, le za naslov, kjer jo boš preživljal.
Kot pa kaže, prehod meje tudi takrat, ko ti 'skenirajo' dokumente, ni zaveden. Tako da se lahko brez slabe vesti zmotite, ko vas ob povratku kdo vpraša, koliko časa ste bili v tujini.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » To Sep 08, 2020 09:56

a misliš, da lahko uporabljaš javni prevoz, če pa si v karanteni? kaj je potem smisel karantene, če se boš po busih vlačil?
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Sep 08, 2020 09:57

Bartol napisal/-a:Kot pa kaže, prehod meje tudi takrat, ko ti 'skenirajo' dokumente, ni zaveden. Tako da se lahko brez slabe vesti zmotite, ko vas ob povratku kdo vpraša, koliko časa ste bili v tujini.

Nikakor se ne smeš zmotiti, na tebi je da poskrbiš za spoštovanje 48 ur :!: :!: Res pa je, da ti lahko morijo če si skeniran in imajo podatek kdaj so te skenirali, ga pa ne smejo uporabiti :idea:
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » To Sep 08, 2020 10:22

Bartol napisal/-a:Kot pa kaže, prehod meje tudi takrat, ko ti 'skenirajo' dokumente, ni zaveden.
Tole ne drži, ker mi je policaj na Dragonji pogledal v računalo in mi povedal, da sem šel na HR prejšnji dan ob 15:57
No. 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a No. 1 » To Sep 08, 2020 10:31

sovjet napisal/-a:
Bartol napisal/-a:Kot pa kaže, prehod meje tudi takrat, ko ti 'skenirajo' dokumente, ni zaveden.
Tole ne drži, ker mi je policaj na Dragonji pogledal v računalo in mi povedal, da sem šel na HR prejšnji dan ob 15:57

Pa dejmo to že zakljuuučit nooo... Majo ja majo če majo, edini problem je da nebi smel met, pa še en edini problem je da ti sčvekajo, da imajo kar ne smejo imet

https://www.rtvslo.si/slovenija/sirjenj ... kem/535360
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Sep 08, 2020 11:04

No. 1 napisal/-a:Ma jst še kr mislm, da to lahko velja le in edino za območje RS, ker pristojnosti čez mejo ni... mogoče ker je EU.

Odločbo dobiš ko si že v RS, tako da ni poti nazaj ...

Kar zadeva karanteno pa so navodila precej stroga (vsaj v primeru pozitivnega testa (kolegica)).
Če se le da bivati v svoji sobi in se izolirati od družinskih članov. Nositi masko. Razkuževati vse živo in mrtvo.
Ne kuhati za družino, ker je velika verjetnost prenosa preko, krožnikov, pribora, kozarcev ...
Skratka, izolacija 14 dni.
Težko je to vzdrževat ampak nihče si ne želi imeti svojega domačega na vesti, sploh če je over 70.
Kar psihoza lahko vlada v familiji ob tem.

Bi pa bilo smiselno, da kot naslov lahko navedeš svojo barko (marino) in si v karanteni 14 dni med Izolo in Salijem ali pa vsaj med Debelim Rtičem in Sečovljami. :lol:
Iz medicinskega vidika, ni boljše karantene.

Malo bluzimo na ta dan, ko se spet obeta slovenska zmaga na Touru 8)
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Sep 08, 2020 15:22

sovjet napisal/-a:

Sem že enkrat napisal, pa ponovno, Nimajo zakonske podlage za nadzor državljanov in njihovega gibanja. Informacijska pooblaščenka je zaradi tega uvedla inšpekcujski nadzor v policiji. Zakon je ugasnil 31. maja letos.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

OdgovorNapisal/-a NASA » To Sep 08, 2020 15:54

No. 1 napisal/-a:
weta napisal/-a:postavlja se vprašanje, če prideš peš na mejni prehod in ti odredijo karanteno in vročijo odločbo. ti pa 150 km od doma...

Vidiš, da mamo vsaj nekaj od Martina Krpana... nč greš v taksi, na bus, vlak in še enkrat bus. Važno, da greš domov :) Al pa če peš hodiš 13 dni ;)

Pa še na poti domov pokuriš vavčerje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov