OdgovorNapisal/-a donato » Ne Nov 08, 2020 21:15
Zaradi 48 ur, kar je danes v veljavi, sem se domov odpravil včeraj zvečer. Prispel na Dragonjo okoli 22. ure.
Hrvata niti ni bilo, našemu /sem ga zmotil pri igricah ali chatu/ se je kar zrolalo cepcu. Kaj ne veste kolk je ura, poglejte kolk je ura, je bentil /pa seveda je bil brez maske/. Kaj si mi mislimo, pa kje smo bli, pa če mislimo, da če imamo barko nam je vse dovoljeno.....
Nisem ga kaj preveč resno jemal, samo počakal sem, da se malo umiri, potem sem mu povedal kako in kaj piše v uradnem listu.
"če prihajaš iz tujine in uveljavljaš izjemo, se v tranzitu tudi v času policijske ure lahko lahko po najbljižji poti pelješ do
stalnega bivališča v Sloveniji". Je še kar vztrajal in ni hotel rampe dvignit. Še enkrat je ponovil vse svoje nestrinjanje in kaj si mi mislimo...., samo sedaj se je že bolj pogovarjal sam s seboj in nekaj mahal. Potem se je usedel, vrnil osebne izkaznice in se začel igrati s svojim telefonom. Pejte in sprostite prehod, pa upajte, da vas nihče ne ustavi,...in spet po telefonu tipka.
Tolk se je znerviru, da je pozabu rampo dvignit. Pol me pogleda, češ kaj si še vedno tukaj ? Mu žena na rampo pokaže, odpre
mejo in gremo. Vse skupaj je trajalo kakih 5 minut.
Potem 130 km do doma nisem več nikomur zanimiv.
kalužni mali