gumica
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
gumica
gumica 2,8 m in motor 3,5 km na hrvaškem
je potrebno kaj imet od opreme, prijavit, plačat kaj
nisem trenutno na tekočem kakšna je situacija
je potrebno kaj imet od opreme, prijavit, plačat kaj
nisem trenutno na tekočem kakšna je situacija
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
Re: gumica
imeli smo gliser pred leti, zdaj pa potujemo bolj z kamperjem in je gumica v boxu. vem da včasih do 3 m in 4 km ni bilo potrebno nič, kak je pa danes na hrvaškem, se namreč marsikaj spreminja
-
Kuhan_Vinček
- Kapitan
Govorim sicer lahko samo za 2 leti nazaj, ko sem imel kombinacijo 3m gumenjaka + 5 KM motorja.
Na HR sem na kapitaniji poravnal samo pristojbine za "svetlarino" in onesnaževanje morja itd..
V potrdilo o plačanih pristojbinah mi je namesto vpisne številke plovila, ki jo tam običajno navedejo, vpisal kar serijsko številko gumenjaka, glede na to, da pri nas te kombinacije plovila in motorja ni potrebno vpisati.
Glede rešilnih jopičem, si po mojem varen tudi brez, glede na to, da s tem gumenjakom ne boš presegel hitrosti 20 vozlov.
Na kratko so zahteve in novosti povzete tukaj, nisem pa siguren, če je to vse:
https://emorje.com/novice/nov-pravilnik-o-plovilih/
Na HR sem na kapitaniji poravnal samo pristojbine za "svetlarino" in onesnaževanje morja itd..
V potrdilo o plačanih pristojbinah mi je namesto vpisne številke plovila, ki jo tam običajno navedejo, vpisal kar serijsko številko gumenjaka, glede na to, da pri nas te kombinacije plovila in motorja ni potrebno vpisati.
Glede rešilnih jopičem, si po mojem varen tudi brez, glede na to, da s tem gumenjakom ne boš presegel hitrosti 20 vozlov.
Na kratko so zahteve in novosti povzete tukaj, nisem pa siguren, če je to vse:
https://emorje.com/novice/nov-pravilnik-o-plovilih/
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
meni ni jasno za gumico 2,8m in motor 3,5 km kaj potrebujem na hrvaškem. će mogoče kdo ve prosim za pomoč
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
kaj res nihče ne ve kak je z gumico 2,8m in 3,5 km motorjem na hrvaškem, če moram prijavit luški ali kar koli
luška kapetanija mi ne odgovori, zakon je pa dvoumno napisan
hvala za info če kdo ve
luška kapetanija mi ne odgovori, zakon je pa dvoumno napisan
hvala za info če kdo ve
Saj ti je Vincek odgovoril.
V njihovi uredbi piše da morajo vsa tuja plovila plačati pristojbino....
Glede na to da verjetno nimaš nič v zvezi z registracijo pa nvm kaj ti bojo napisali...
Glede na to da verjetno nimaš nič v zvezi z registracijo pa nvm kaj ti bojo napisali...
Guma je guma, zaenkrat.
Zdravo,
moja današnja izkušnja na kapetaniji v Umagu. Skratka mam gumico 2,7m in 5km motor in sem hotel it plačat pristojbino za plovbo po hrvaški oziroma vinjeto kakor se je na kapetaniji izrazil. Je nisem mogel kupiti, ker na hrvaškem morajo biti čolni nad 2,5m registrirani. Je rekel da mora na vinjeto št. registracije napisat. Da samo številko računa za čoln oziroma oznako čolna ne more napisat. Je res treba registrirat al grem še na kakšno drugo kapetanijo? Skratka kot sem tukaj na forumu bral kako vam je enim ratal kupit vinjeto brez registracije za čolne do 3m?
moja današnja izkušnja na kapetaniji v Umagu. Skratka mam gumico 2,7m in 5km motor in sem hotel it plačat pristojbino za plovbo po hrvaški oziroma vinjeto kakor se je na kapetaniji izrazil. Je nisem mogel kupiti, ker na hrvaškem morajo biti čolni nad 2,5m registrirani. Je rekel da mora na vinjeto št. registracije napisat. Da samo številko računa za čoln oziroma oznako čolna ne more napisat. Je res treba registrirat al grem še na kakšno drugo kapetanijo? Skratka kot sem tukaj na forumu bral kako vam je enim ratal kupit vinjeto brez registracije za čolne do 3m?
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
gumice med 2,5 in 3 m se na hrvaškem ne more uporabljat več, ker ni registrirana v sloveniji in posledično je ne moreš vozit na hrvaškem 3 luške kapetanije so mi to potrdile
evropska unija, harmonizacija zakonodaje, enotnost, potem pa vsako budalo po svoje. Zanimivo, da sedaj ne moreš teh čolničkov uporabljat. Je to samo mnenje teh morskih šerifov ali je kakšna zakonska dikcija?
ker sicer lahko jutri kupiš čoln 2,49 metra, pa ti spremenijo zakon na 2,40 in tako naprej jebanje od spredaj in zadaj.
ker sicer lahko jutri kupiš čoln 2,49 metra, pa ti spremenijo zakon na 2,40 in tako naprej jebanje od spredaj in zadaj.
Ko sem lani na Poreški kapitaniji hotel prijaviti oz. poravnati obveznosti za svoj 3m 5HP čoln, me je odslovil, da mi nima kaj računati za čoln takih dimenzij, če pri nas ni potrebna registracija.
Ah..... Brati Hrvati... Ti samo vozi, če te ustavijo, ti itak ne morejo kazni dat, ker pač...
Dandanes se celo denarja branijo
Dandanes se celo denarja branijo
Hvala na razumevanju
Ne branijo se lih denarja, ampak v tem času ko bo tebe preverjal s tisto 2,8 gumico in ali imaš 4 ali 5 konjev in kaj ti napisat bi lah že tri orenk čolne oglobil ki glisirajo preblizu obale 
-
Mizarstvo Matias
pokličeš na kapitanijo in imaš iz prve roke
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 0 gostov