OdgovorNapisal/-a modro morje » Po Dec 19, 2022 09:23
Na otoku Krku:
Galanto Miljenko, Čižići pri Klimnem, izdelava in montaža inoxa, 00385 91 515 3650. Meni je naredil nosilec sončnih celic, rollbar izvedba na zadnjem delu jadrnice, širina okoli 3m, višina okoli 2m, 25mm inox cevi, končna montaža z varjenjem na obstoječo inox ograjo, drugi konec cevi pa na palubo, cena okoli 300 eur. En drugi potencialni izvajalec iz Krka je na podlagi skice (brez ogleda na terenu) hotel imeti 600 eur. Problem je bil edino, da je zelo zaseden, pa sem ga dostikrat klical.
Mrakovčić Dubravko, klima serviser, popravilo hladilnikov na terenu, 00385 91 185 4082. Diagnoziral probleme pri delovanju kompresorskega hladilnika.
Mam še enga zanesljivega, iz Njivic, ki popravlja manjše ladijske motorje, v glavnem na jadrnicah, meni servisira Yanmar 3GM motor. Dela vse sorte, recimo popravil mi je električni vinč Lofrans star 20 let, zamenjal drsni ležaj propelerja na skegu, naučil me je poliranja in antifoulinga, itd. Ni ravno poceni, meni računa okoli 200 kun na uro, ampak mi s svojimi nasveti odtehta. Kontakt na ZS, ker nima obrti, je v penziji.
Navigare vivere est.