Na barki imam dva Starlinka, enega (Standard) registriranega v Sloveniji in enega (Mini) registriranega na Novi Zelandiji.
Oba delata na morju in oceanu. Standard antena je veöja in nekoliko bolje lovi signal med valovi, zato imam na njej naročnino roam unlimited (okrog 80 eur na mesec) in zraven vključeno opcijo ocean, pri kateri dodatno plačujem še po približno 2,5 evra na Gb. To anteno uporabljam na odprtem morju, ko sem od obale oddaljen več kot 12 milj. To deluje povsod po svetu, dobro je delovalo tudi na Arktiki.
Na Starlinku Mini imam vključeno naročnino (okrog 40 eur na mesec) Roam limited 50 GB. To anteno uporabljam, kadar sem blizu obale. Poraba do 50 Gb je vključena v ceni, za porabo nad 50 Gb se plača okrog 1,5 eur na Gb. Ta internet je cenejši, a počasnejši od zgornje možnosti. Tudi Starlink Mini bi ob višji naročnini lahko deloval na odprtem morju in oceanu, a je internet po mojih izkušnjah nekoliko počasnejši od Standard antene. Poraba elektrike je pri Miniju manjša.
Mesečno naročnino lahko odjaviš, ka starlinka ne potrebuješ in jo potem spet aktiviraš, ko starlink potrebuješ.
Starlink lahko kupiš na njihovi spletni strani:
https://starlink.com/shop/ in ga dobiš po pošti v tednu ali dveh.