junij otok krk

Vreme na morju, njegove nevarnosti in lepote

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
racman
Admiral

junij otok krk

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Maj 20, 2007 15:35

pozdravljeni,
v peljarju sem prebral da lahko pricakujem mocno burjo in tramontano...tako da mi povzroca malo skrbi...res da bom spremljal po netu in casopisju kako bo z vremenom vendar se mi lahko zgodi da me kaj preseneti?
se vi odpravite v manjsi burji na morje?
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Ne Maj 20, 2007 18:32

Zavisi kakšen čoln imaš , za jadrnico 30 vozlov burje je še vredu dokler gliser manjši :? lep pozdrav :)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Maj 20, 2007 19:50

Na Jadranu lahko povsod pričakuješ dokaj nenadne obrate vetra in močne vetrove. Kritičen ni samo Krk ampak celotna "mlaka" med Italijo in Hrvaško!
Vedno poslušaj napoved po radiu, čez dan pa se večkrat ozri na zahod, kar bo preprečilo večino problemov z vremenom. Če ti je sumljivo, raje ostani v varnem pristanu ali pa se čimprej "pojavi" tam :D .
Drugače pa je nekako tako kot pravi marjan5. Vse je odvisno od velikosti čolna...

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Po Maj 21, 2007 12:42

hvala za nasvet,tega se povsem zavedam kar pravita...sedaj je sprememba lokacije in bom definitivno v črvarju in imel gumenjaka 5m z 70ko zadaj...
mislim da nebi smel imeti problemov ce bo vreme dokaj ok
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Če Jun 21, 2007 07:15

Predno smo dobili internet na barko sem zaupal NAVETEX-u, sicer pa imajo ze skoraj vsa mesta internetcafe, kjer si lahko natiskas napoved za vec dni. Vedno vec ljudi tudi pozablja na dobri stari barometer in tudi kaksna knjiga o vremenu z slikami oblakov je zelo koristna. Lahko si tudi sklenes pogodbo z ponudnikom SMS storitev, da dobis vsak dan sveze podatke o vremenu.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Če Jun 21, 2007 12:35

no saj sedaj sem ugotovil da je vsak dan nalepljeno na racepciji marine,,,gres lahko tudi noter in ti natisnejo vse podatke katere zelis :)
dag
Desetnik

OdgovorNapisal/-a dag » So Apr 12, 2008 23:32

ti čez senska vrata k bo burja zapihala u 10 min tud 50m ne pomaga
vseglih srečno
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Ne Apr 13, 2008 08:30

Ze 3-tje leto se ravnam po www.ilmeteo.it in ze3 leta pocutim zelo varnega. Sicer je stran za placati, vendar je ca. 100€ na leto zelo nizka cena za varnost. Poglej si stran kot neregistriran uporabnik in bos videl, da nudi obilo informacij. Za nas je posebno zanimiva stran MARI E VENTI (morje in valovi), kjer imas za 3 dni vnaprej karte smeri vetra, smeri valov in visine valov. Do sedaj so bili tudi za daljsa obdobja 100% natancni. Celo na tako dolgih poteh kot je 180Nm Sardegna-Menorka sem kurs potovanja prilagodil njihovi napovedi, tj. naredil rahel zavoj proti jugu z ravne crte med dvema tockama, da sem se izognil podrocju z najvecjimi valovi.
Imajo tudi rubriko ADRIATICO (jadran), kjer je posebej zanimiva jakost vetra z moznimi lokalnimi ojacitvami vetra npr. Senjska vrata.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Apr 13, 2008 10:51

dag napisal/-a:ti čez senska vrata k bo burja zapihala u 10 min tud 50m ne pomaga
vseglih srečno

Prosim za prevod. Sem namreč Štajerc, pa tega ne razumem. V naprej se ti zahvaljujem, za odgovor oz. prevod. Hvala.
LP
theuros
Kapitan

OdgovorNapisal/-a theuros » Ne Apr 13, 2008 19:49

atilone napisal/-a:
dag napisal/-a:ti čez senska vrata k bo burja zapihala u 10 min tud 50m ne pomaga
vseglih srečno

Prosim za prevod. Sem namreč Štajerc, pa tega ne razumem. V naprej se ti zahvaljujem, za odgovor oz. prevod. Hvala.
LP

Ko bo čez Senjska vrata zapihala burja v 10 min ti tudi 50m (dolžina čolna?) ne pomaga :)
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Apr 13, 2008 20:13

Theuros!
Hvala za prevod. :lol:
LP
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Ne Apr 13, 2008 20:17

theuros napisal/-a:
atilone napisal/-a:
vseglih srečno

LP

Ko bo čez Senjska vrata zapihala burja v 10 min ti tudi 50m (dolžina čolna?) ne pomaga :)

Samo še vejico pristavim... :wink:

"Ko bo čez Senjska vrata zapihala burja v 10 min., ti tudi 50m (dolžina čolna?) ne pomaga."

Zdaj pa menda bo.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Apr 13, 2008 20:37

Pozdrav Francelj!
Ni problema v postavitvi vejic, če bi že bili natančni, se tudi "Senjska vrata" ,napiše z malo začetnico.
Če pobrskaš po forumu, je bilo že govora o spakedravščini. Pa se mi ne ljubi več, o tem.
LP
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Ne Apr 13, 2008 21:29

Ja, precej smo (ste) že napisali o tem. Nič ni narobe, če se se kdaj pa kdaj pojavi še kakšno opozorilce, kadar je res prehudo.

Včasih napišem kaj na kak tuj forum. Ko tam čez čas ponovno pregledujem svoje prispevke, se včasih zgrozim nad svojimi jezikovnimi čarovnijami. Zelo hitro se namreč opazi komu je jezik na forumu domač. Na Morjeplovcu nas verjetno večina piše v svojem prvem jeziku, zato menda res ni razloga, da ne bi pisali razumljivo.

Dosti o jeziku :P

Lani smo se peljali s trajektom iz Baške na Lopar v burji. Opazoval sem čolne, ki so se zbirali za rtom Stražica na Prviču in čakali kdo si bo prvi upal čez :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov