junij otok krk
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
junij otok krk
pozdravljeni,
v peljarju sem prebral da lahko pricakujem mocno burjo in tramontano...tako da mi povzroca malo skrbi...res da bom spremljal po netu in casopisju kako bo z vremenom vendar se mi lahko zgodi da me kaj preseneti?
se vi odpravite v manjsi burji na morje?
v peljarju sem prebral da lahko pricakujem mocno burjo in tramontano...tako da mi povzroca malo skrbi...res da bom spremljal po netu in casopisju kako bo z vremenom vendar se mi lahko zgodi da me kaj preseneti?
se vi odpravite v manjsi burji na morje?
Na Jadranu lahko povsod pričakuješ dokaj nenadne obrate vetra in močne vetrove. Kritičen ni samo Krk ampak celotna "mlaka" med Italijo in Hrvaško!
Vedno poslušaj napoved po radiu, čez dan pa se večkrat ozri na zahod, kar bo preprečilo večino problemov z vremenom. Če ti je sumljivo, raje ostani v varnem pristanu ali pa se čimprej "pojavi" tam
.
Drugače pa je nekako tako kot pravi marjan5. Vse je odvisno od velikosti čolna...
LP
Vedno poslušaj napoved po radiu, čez dan pa se večkrat ozri na zahod, kar bo preprečilo večino problemov z vremenom. Če ti je sumljivo, raje ostani v varnem pristanu ali pa se čimprej "pojavi" tam
Drugače pa je nekako tako kot pravi marjan5. Vse je odvisno od velikosti čolna...
LP
Predno smo dobili internet na barko sem zaupal NAVETEX-u, sicer pa imajo ze skoraj vsa mesta internetcafe, kjer si lahko natiskas napoved za vec dni. Vedno vec ljudi tudi pozablja na dobri stari barometer in tudi kaksna knjiga o vremenu z slikami oblakov je zelo koristna. Lahko si tudi sklenes pogodbo z ponudnikom SMS storitev, da dobis vsak dan sveze podatke o vremenu.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Ze 3-tje leto se ravnam po www.ilmeteo.it in ze3 leta pocutim zelo varnega. Sicer je stran za placati, vendar je ca. 100€ na leto zelo nizka cena za varnost. Poglej si stran kot neregistriran uporabnik in bos videl, da nudi obilo informacij. Za nas je posebno zanimiva stran MARI E VENTI (morje in valovi), kjer imas za 3 dni vnaprej karte smeri vetra, smeri valov in visine valov. Do sedaj so bili tudi za daljsa obdobja 100% natancni. Celo na tako dolgih poteh kot je 180Nm Sardegna-Menorka sem kurs potovanja prilagodil njihovi napovedi, tj. naredil rahel zavoj proti jugu z ravne crte med dvema tockama, da sem se izognil podrocju z najvecjimi valovi.
Imajo tudi rubriko ADRIATICO (jadran), kjer je posebej zanimiva jakost vetra z moznimi lokalnimi ojacitvami vetra npr. Senjska vrata.
Imajo tudi rubriko ADRIATICO (jadran), kjer je posebej zanimiva jakost vetra z moznimi lokalnimi ojacitvami vetra npr. Senjska vrata.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
atilone napisal/-a:dag napisal/-a:ti čez senska vrata k bo burja zapihala u 10 min tud 50m ne pomaga
vseglih srečno
Prosim za prevod. Sem namreč Štajerc, pa tega ne razumem. V naprej se ti zahvaljujem, za odgovor oz. prevod. Hvala.
LP
Ko bo čez Senjska vrata zapihala burja v 10 min ti tudi 50m (dolžina čolna?) ne pomaga
theuros napisal/-a:atilone napisal/-a:dag napisal/-a:ti čez senska vrata k bo burja zapihala u 10 min tud 50m ne pomaga
vseglih srečno
Prosim za prevod. Sem namreč Štajerc, pa tega ne razumem. V naprej se ti zahvaljujem, za odgovor oz. prevod. Hvala.
LP
Ko bo čez Senjska vrata zapihala burja v 10 min ti tudi 50m (dolžina čolna?) ne pomaga
Samo še vejico pristavim...
"Ko bo čez Senjska vrata zapihala burja v 10 min., ti tudi 50m (dolžina čolna?) ne pomaga."
Zdaj pa menda bo.
Ja, precej smo (ste) že napisali o tem. Nič ni narobe, če se se kdaj pa kdaj pojavi še kakšno opozorilce, kadar je res prehudo.
Včasih napišem kaj na kak tuj forum. Ko tam čez čas ponovno pregledujem svoje prispevke, se včasih zgrozim nad svojimi jezikovnimi čarovnijami. Zelo hitro se namreč opazi komu je jezik na forumu domač. Na Morjeplovcu nas verjetno večina piše v svojem prvem jeziku, zato menda res ni razloga, da ne bi pisali razumljivo.
Dosti o jeziku
Lani smo se peljali s trajektom iz Baške na Lopar v burji. Opazoval sem čolne, ki so se zbirali za rtom Stražica na Prviču in čakali kdo si bo prvi upal čez
Včasih napišem kaj na kak tuj forum. Ko tam čez čas ponovno pregledujem svoje prispevke, se včasih zgrozim nad svojimi jezikovnimi čarovnijami. Zelo hitro se namreč opazi komu je jezik na forumu domač. Na Morjeplovcu nas verjetno večina piše v svojem prvem jeziku, zato menda res ni razloga, da ne bi pisali razumljivo.
Dosti o jeziku
Lani smo se peljali s trajektom iz Baške na Lopar v burji. Opazoval sem čolne, ki so se zbirali za rtom Stražica na Prviču in čakali kdo si bo prvi upal čez
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov