Je suis Mr RISPAL CHRISTIAN JEAN Directeur d'entreprise situé à ABIDJAN.
Je suis très intéressé par votre annonce.Vu l'urgence, je vous prie de bien vouloir me faire parvenir le plus tôt possible, des photos de l'intérieur et extérieur en fichier joint afin de la visualiser et d'avoir plus amples informations.
J'aimerai savoir quel est le mode de paiement au quel vous optez.
Dans cette attente, et donc si vous êtes intéressé veuillez me faire parvenir les photos...
Et prendre contact avec moi le plus vite afin que nous puissions entamer la procédure d'achat et s'il vous plaît donné moi votre adresse exacte afin que dès la conclusion de notre marché mon mandataire qui réside en Europe entra avec vous pour plus d'informations.
Mes sincères salutations
Mr RISPAL CHRISTIAN JEAN
DIRECTEUR SECTEUR TERTIAIRE & INDUSTRIE DE CONSTRUCTION Rue de la paix 1274
44 avenue des boulangers
Email :risp.chrisjean@gmail.com
Jasno 100% nateg, pranje denarja... Odpišem, da me pranje denarja ne zanima, samo prodajam čoln, plačilo samo na bančni račun, noben Pay pal ali kaj podobnega, na ta način ne želim poslovat.
Pride odgovor, da vseeno želi kupiti čoln, da bo nakazal na banko, naj mu pošljem pogodbo, potem bo njegov zastopnik prišel po čoln in ga odpeljal do Marseilla., etc....
Odpišem, naj pošlje fotokopijo osebnega dokumenta, da bo moj odvetnik pripravil pogodbo in seveda pošlje skenirano francosko osebno izkaznico ( starejši človek, malce čez 50). Za foro mu pošljem vzorec pogodbe (seveda brez osebnih podatkov, bančnih računov,..., pogodbo sprinta, podpiše, vpiše svoje podatke, skenira in vrne. Napiše, naj mu pošljem podatke, kam nakazati denar?????
Po moje še vedno provala, ampak kaj napravit? Pustit pri miru, ali??? Sem se tudi posvetoval z prijateljem, ki dela na MNZ na gospodarskem kriminalu, malce mu deluje sumljivo, ampak njim ta zadeva ni poznana. Sem tudi razmišljal, da odprem začasen TRR, če slučajno pride denar, ga poberem dol in zaprem račun???
Je kdo prejel kaj podobnega ali ima celo kakšne izkušnje?
Sem pa našel na enem nizizemskem in nemškem forumu enako zadevo, z drugimi osebami, ampak komentarja ali zaključka zgodbe ni.