nateg ali ???

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

zlatizlatko
Kapitan korvete

nateg ali ???

OdgovorNapisal/-a zlatizlatko » Pe Avg 19, 2011 20:35

Prodajam čoln in sem prejel sledeč mail:
Je suis Mr RISPAL CHRISTIAN JEAN Directeur d'entreprise situé à ABIDJAN.
Je suis très intéressé par votre annonce.Vu l'urgence, je vous prie de bien vouloir me faire parvenir le plus tôt possible, des photos de l'intérieur et extérieur en fichier joint afin de la visualiser et d'avoir plus amples informations.
J'aimerai savoir quel est le mode de paiement au quel vous optez.
Dans cette attente, et donc si vous êtes intéressé veuillez me faire parvenir les photos...

Et prendre contact avec moi le plus vite afin que nous puissions entamer la procédure d'achat et s'il vous plaît donné moi votre adresse exacte afin que dès la conclusion de notre marché mon mandataire qui réside en Europe entra avec vous pour plus d'informations.

Mes sincères salutations
Mr RISPAL CHRISTIAN JEAN
DIRECTEUR SECTEUR TERTIAIRE & INDUSTRIE DE CONSTRUCTION Rue de la paix 1274
44 avenue des boulangers
Email :risp.chrisjean@gmail.com

Jasno 100% nateg, pranje denarja... Odpišem, da me pranje denarja ne zanima, samo prodajam čoln, plačilo samo na bančni račun, noben Pay pal ali kaj podobnega, na ta način ne želim poslovat.

Pride odgovor, da vseeno želi kupiti čoln, da bo nakazal na banko, naj mu pošljem pogodbo, potem bo njegov zastopnik prišel po čoln in ga odpeljal do Marseilla., etc....
Odpišem, naj pošlje fotokopijo osebnega dokumenta, da bo moj odvetnik pripravil pogodbo in seveda pošlje skenirano francosko osebno izkaznico ( starejši človek, malce čez 50). Za foro mu pošljem vzorec pogodbe (seveda brez osebnih podatkov, bančnih računov,..., pogodbo sprinta, podpiše, vpiše svoje podatke, skenira in vrne. Napiše, naj mu pošljem podatke, kam nakazati denar?????

Po moje še vedno provala, ampak kaj napravit? Pustit pri miru, ali??? Sem se tudi posvetoval z prijateljem, ki dela na MNZ na gospodarskem kriminalu, malce mu deluje sumljivo, ampak njim ta zadeva ni poznana. Sem tudi razmišljal, da odprem začasen TRR, če slučajno pride denar, ga poberem dol in zaprem račun???

Je kdo prejel kaj podobnega ali ima celo kakšne izkušnje?
Sem pa našel na enem nizizemskem in nemškem forumu enako zadevo, z drugimi osebami, ampak komentarja ali zaključka zgodbe ni.
:?: :idea:
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Pe Avg 19, 2011 20:53

zanimivo, sam bi verjetno res odprl novi TRR in počakal kaj bo.Poizkusi še malo po GOOGLAT njegovo firmo in ime njega, boš videl kakšen bo rezultat :idea:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Avg 19, 2011 21:00

Matr si sumničav... potem se ne čudi, da ne moreš prodat čolna :twisted:
zlatizlatko
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a zlatizlatko » Pe Avg 19, 2011 22:10

brane40 napisal/-a:Matr si sumničav... potem se ne čudi, da ne moreš prodat čolna :twisted:

Hehe, seveda sem sumičav; malce sem tudi guglal, pa najdem identična sporočila:
http://forum.speurders.nl/showthread.php?t=5502
in tukaj
http://www.boote-forum.de/showthread.php?t=115982

Epiloga nikjer :(
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » So Avg 20, 2011 00:21

Škoda časa, ne nasedaj.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » So Avg 20, 2011 12:05

Če je zainteresiran naj ga pride sam pogledat pa prinese kufer everčkov pa se zmenta :) To je najbolj zihr....
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
BOJA
Admiral
Kraj: Trzin

OdgovorNapisal/-a BOJA » So Avg 20, 2011 17:31

Če mene vprašaš, je nateg. Ali pa je model malo v breg obrnjen, da bo kar nakazal denar za plovilo, ki ga sploh ni videl... Ne vem, meni se zdi čudno že z vidika, če se postaviš v kožo kupca - če si vsaj malo ziheraš, boš vsako stvar preveril 300%, da se nebi nategnil za 100% - je tako?
Ne vem sicer, kaj je napisal, ker ne razumem jezika, ampak iz same zgodbe mi nekaj smrdi, zeeeelo :?
Green to green or red to red, safely go ahead!
Uporabniški avatar
Zmago1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Zmago1 » So Avg 20, 2011 18:49

dve možnosti natega sta tukaj:

1.
Vse se bosta zmenila a 5 min pred plačilom bo problem ker je treba plačat neke dajatve/takse/provizije ali podobno in on lih nima tega denarja zato te bo prosil da mu nakažeš enih 500€ ki ti jih bo seveda vrnil tako da bo nakazal večji znesek plačila a ker si sumničav bo znesek povečal kar za 1.000€ zato si lahko brez skrbi saj boš še zaslužil. Bognedaj a recimo da to plačaš potem bo že skoraj nakazal a ravno še 700€ keša rabi da plača prevoz ker pa prisebi nima toliko gotovine (na računu pa ima 50 mio...) te prosi da mu nakažeš ta drobiž in on bo na koncu k plačilu dodal še 1.000€ in to v nedogled itd itd....a plačila nikoli ne bo

2.
On tebi dejansko plača znesek in ti imaš denar na računu ter ga dvigneš. On pride še isti dan po čoln odpelje. Tebe banka čez tri dni obvesti da je pri plačilu ki si ga prejel in že dvignil prišlo do zapletov, ker plačnik ki ti je denar nakazal nima kritja zato od tebe naknadno terjuajo denar nazaj! terja ti ga naša banka in če ne plačaš te lahko vlačijo po sodiščih, tožba it itd, ni mi treba govorit da si ostal brez denarja in brez čolna :9

lp, z
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » So Avg 20, 2011 19:15

je kar prva možnost 100 procentna
Uporabniški avatar
Barraqda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Barraqda » So Avg 20, 2011 21:46

zlatizlatko napisal/-a:
brane40 napisal/-a:Matr si sumničav... potem se ne čudi, da ne moreš prodat čolna :twisted:

Hehe, seveda sem sumičav; malce sem tudi guglal, pa najdem identična sporočila:
http://forum.speurders.nl/showthread.php?t=5502
in tukaj
http://www.boote-forum.de/showthread.php?t=115982

Epiloga nikjer :(

Čisti nateg. Če imaš srečo stoji za ponudbo tuja policija, ki te prijazno opozori, da v bodoče ne nasedaš na take in podobne ponudbe. Če nimaš sreče se ti lahko zgodi marsikaj od kraje identitete, spraznitev bančnega računa pa vse tja do obiska naše policije v zvezi z pranjem denarja in posledično tudi zapor.

Podobne so tiste iz Afrike kjer revici bogati mož, praviloma kar predsednik države umre in nima kam nakazat 20M USD pa prosi tebe med 7 milijardami ljudi, da ji pomagaš. :lol:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Avg 21, 2011 15:26

Google za
+SECTEUR +TERTIAIRE & +INDUSTRIE DE +CONSTRUCTION +"Rue de la paix" 1274 +Abidjan
najde 4 zadetke (eden je tale morjeplovec).

Nič med temi štirimi ne kaže, da bi na tem naslovu bila kakšna organizacija, ki bi se ukvarjala z gradbeništvom in storitvami v Abidjanu, in katere direktor bi lahko bil gospod, ki ti piše.

google +RISPAL +CHRISTIAN +JEAN +Abidjan najde nekaj čez 700 zadetkov, edini, kjer so imena skupaj, je spet tale morjeplovec.

Če lahko vpleteš koga motiviranega za preganjanje te vrste kriminala (Interpol ali podobno), si močno avanturistične narave (adrenalinski odvisnik) in imas čas, bi bilo zanimivo, sicer ne.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Ne Avg 21, 2011 16:47

sicer pa odpreš račun na eni od italjanskih internetnih bank, ime in vse podatke si izmisliš in jih enostavno njemu posreduješ pa vidiš kaj bo, če bo hotel nekaj denarja v naprej bo hotel da mu plačaš preko western uniona, ki se ga ne da tako lahko izslediti, pa mu nakaži 1€ preko WU pa boš vsaj videl v katero mesto in banko gre denar!
zlatizlatko
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a zlatizlatko » Po Avg 22, 2011 08:16

Oni iz Abidjana še vedno vztraja, kdaj mu bom poslal pogodbo in bančni račun, da mi nakaže denar :?:
Sam sem tudi precej surfal in, razen enakega teksta z drugimi imeni nisem našel. Preveril sem njegov IP, dejansko izvira iz Abidjana (no, lahko je tudi tukaj navidezni IP)
Sem že skoraj odprl en začasni TRR, da vidimo, če bo nakazal denar, potem pa novce dvignit in račun zapret, pa sem si trenutno premislil in ga (še) ignoriram. Danes mu bom poslal vse identične tekste, z drugimi imeni, ki sem jih našel na netu, pa bomo videli, če bo odgovor, ali pa bo utihnil.
Nazadnje spremenil zlatizlatko, dne Po Avg 22, 2011 08:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Avg 22, 2011 08:35

Zmago1 napisal/-a:2.
On tebi dejansko plača znesek in ti imaš denar na računu ter ga dvigneš. On pride še isti dan po čoln odpelje. Tebe banka čez tri dni obvesti da je pri plačilu ki si ga prejel in že dvignil prišlo do zapletov, ker plačnik ki ti je denar nakazal nima kritja zato od tebe naknadno terjuajo denar nazaj! terja ti ga naša banka in če ne plačaš te lahko vlačijo po sodiščih, tožba it itd, ni mi treba govorit da si ostal brez denarja in brez čolna :9

lp, z

Nisem prepričan, da je tole dejansko možno. Ko je transakcija izvedena, ti ne more banka kar zatežiti, da je pri plačilu "prišlo do zapletov" kot opisano.
V kolikor nimam prav, naj me kdo popravi.
Daj mu TRR in naj nakaže denar.
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Po Avg 22, 2011 08:53

Taki primeri so obicajno s ceki. Ti ga hoces vnovcit oz. ga vnovcis, pa se izkaze da nima kritja. Za direktne transakcije pa se nisem slisal podobnega primera.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti