Kolesarske rute, izleti in popotovanja

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

odojk1975
Kapitan
Kraj: KRANJ

OdgovorNapisal/-a odojk1975 » Po Avg 29, 2011 21:30

Kranj-Krško 138 km 6 ur vožnje brez postankov
kranj-vodice-mengeš-domžale-ihan-dol-dolsko-....-litija-hrastnik-radeče-sevnica-krško-stari grad- otečena rit

:x :x :x
Lp,Peter
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Avg 29, 2011 21:37

"poštena" turca ...... s cestnim?
na koncu naštevanja, za otečeno ritjo pa dopišeš vetaseptal :)
odojk1975
Kapitan

OdgovorNapisal/-a odojk1975 » Po Avg 29, 2011 21:41

treking kolo
Lp,Peter
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Avg 30, 2011 00:02

Vidim, da nas je včeraj nekaj izkoristilo lepo oblačno vreme za kolesarsko potepanje.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Avg 30, 2011 08:39

No, pa še jaz prilepim svojo turco, prejšnji vikend.

Pragersko-Ptuj-Ljutomer-Razkrižje-Beltinci-Moravske-Murska-Cankova-Radgona-Apače-Trate-Šentilj-Pesnica-Maribor

180km, 2 dni, auchhh, dovolj za moje hemeroidiče.

S prijatelji peljemo okrog Slovenije TOS (tura okrog Slovenije). Vsako leto en del. Notranjska in Dolenjska sta že za nami, letos smo prevozili še Pomurje, sledi Pohorje s Koroško itd. Bolj na izi. Največ 100km na dan, vmes kakšen vinotoč ali kmečki turizem ipd. Oprema trecking in mountain bike. Prilepim še kakšno fotko.
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Ne Nov 27, 2011 20:47

Danes sem šel na Jakoba preverit še štrudl.... tudi dober...... pa še malo sonca poiskat :) .......... spodaj v megli še -3, zgoraj pa +10

Je pa že lepo urejena cesta proti vrhu, lep makadam edino zadnjih nekaj sto metrov je še bolj grušč. Pa kakšen lep mir je bil za kolesarit, ker avtomobile ustavi rampa, večino peščev pa udari bližnjice

tja gor se gre
Slika

začetni klančki
Slika

cesta
Slika

levo Vrh S.Kosca nad Rašico, desno Grmada in Šmarna
Slika

proti zahodu - povsem levo Šmarjetna in poleg Jošt, desno pa Triglav
Slika

proti domu čez Rašico
Slika

fotografije so iz kamere, zato jim še "manjka"
odojk1975
Kapitan

OdgovorNapisal/-a odojk1975 » Po Nov 28, 2011 15:16

Že bil večkrat na tej turi,lepa tura.
Lp,Peter
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Dec 17, 2011 09:32

novi Cross 6.6 (1.099€) Tole pa je za moje pojme en najboljših biciklov za dolga potovanja ali dnevne izlete. Cenovno in kvalitetno nimajo konkurence. Tak rang bicikla je drugje vsaj 300€ dražji.
Slika

ženski Cross 6.6
Slika
Zunaj sneg, jaz pa komaj že čakam pomlad.
LP NT
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » So Dec 17, 2011 11:00

:) ....... dokler ni poledice, je še vedno sezona .......... pa še ta poledico je zdravilo - spike ....... glede na prognoze sem ravno v fazi nakupa

dobra oprema in res poceni :
http://www.rogosport.si/index.php?b=536 ... 645389a063

edino disk zavore bi bile za preverit, kateri model so, čeprav je moje osebno mnenje, da za so na trekingih disk zavore odveč, več težav kot pa koristi, še posebej, če se težave zgodijo "bogu za hrbtom"
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Dec 17, 2011 11:20

Imam točno take SLX in ti povem, da sem naravnost fantastično zadovoljen z njimi. Polno obložen sem moral bremzat mimo Žerjula (strmejšega klanca po asfaltu še nisem prevozil) med Kozino proti Cepkom in so delovale še brezhibno čeprav sem jih pregrel. Tudi po tem, ko so bile vroče so še vedno natančno delovale. Oprema SLX je malce robustnejša od XT in XTR in po kvaliteti identična. Razlika je samo minimalna v teži in ogromna v ceni. Priporočam !!!

Sem pregledal vse trgovine in je Velo Črnuče direkten uvoznik in daleč najugodnejši.
Povej šefu Dušanu, da si prebral moj potopis iz Lj v Izolo in ga prosi, če ti zamenjajo balanco (brez doplačila!) s tako ki bo popolnoma odgovarjala tvojemu hrbtu. Dodal sem še plastične blatnike in ALU prtljažnik za torbe. Prtljažnik sem predelal sam ker takih za disk zavore ni na trgu - vsaj ne točno po meri izdelanih.
LP NT
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » So Dec 17, 2011 20:24

To se pa popolnoma strinjam, da so SLX komponente za nas rekreativce povsem dovolj, že osnovni deore je pri nekaterih komponentah zadosten.
npr. veriga, ki je potrošni material, je pri meni imela podobno življensko dobo tista za 11€ kot tista za 25.
Za hrbet se pa ponavadi menja (ali nastavlja naklon in višina) fajfe, ne balanaca
Velo je čisto v redu trgovina, se najde marsikaj ugodnega, me je pa ravno šef (verjetno je bil Dušan) enkrat razočaral ravno pri zavornih gumicah, ko sem iskal čeveljce za swisstop gumice, pa se mu jih ni ljubilo iskati v skladišču.
Klanec pri Žerjulu - a to tisti ki seka levi ovinek (spomenik) in pride na gl. cesto pri gostilni? Kakšen je pa naklon, po karti bi rekel okol 20% (40 višine na 200 m dolžine)?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Dec 17, 2011 23:16

Imam Wheelerja Cross 6.6, kot ga omenja NT... Bicikel je top, je letnik 2010, na njem pa je še kompleten SLX, kar pa na tistih datuma 2011 in 2012 ni več!!! Sedaj so začeli šparat in so zavore za 2 kategoriji slabše!!! Točke so še vedno SLX, niso pa čeljusti, niti diski. V glavnem, novejši Cross 6.6 ni več tako dober, kot so bili včasih.
P.S.: Balanco imam original WPS in mi je več kot odlična. Pač to je subjektivno, nekomu paše, drugemu ne.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Dec 18, 2011 00:31

Zanimivo. Veš da nisem vedel, da so čeljusti menjal. Sem preveril na mojem so še SLX. Zamenjal sem samo balanco z malce višjo in ta mi prav sede.
LP NT
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 19, 2011 22:45

Ja zamenjali so kar precej... Tudi gonilka je sedaj Deore, torej kategorijo slabša... V glavnem, ta bicikel je ratal podoben, kot vse ostalo, kar sem takrat gledal... Namečeš gor zadnji menjalnik XT, pa rečeš, da je potem dober bicikel... Vsi proizvajalci so lumpi in sestavljajo skupaj vse mogoče komponenete... Ne vem zakaj ne naredijo enostavno kolo Deore, kolo SLX, kolo XT, kolo XTR in podobno.
Je pa res, da ima bicikel z letom 2011 in naprej 30 prestav namesto 27, kot jih ima moj in pa tudi tvoj. Je pa spet finta v levo, ker so prestavna razmerja zgrešena! Spodaj je še bolj počasen, zgoraj malce počasnejši... Na sploh je sedaj to oprema povsem gorskega kolesa, ki pa to ni. Pri mojem je od 27 prestav uporabnih 13 in to v super razmerjih! Tukaj je sicer od 30 prestav na voljo 14 različnih, samo so razmerja trapasta. Ne vem, ne sede, pa da ga jeb**. :D
Zato pa so mi všeč specialke, tam ni zafrkancije, tam je do zadnjega šraufa iz iste škatle. Če si si privoščil Ultegro, je na celem, če imaš denar za Dura-Ace, je tudi povsod...
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Po Dec 19, 2011 23:22

Pa res so dal "gorsko" gonilko na trekinga :roll:, za po klancih gor bo odličen, če posebej če je zadaj tavelka šajba 36
pesta so pa tud Alivio, diski so na testih spljuvani .......... :roll:
evo tukaj so že ceno spustil :lol:
http://www.bokal-sport.si/Products/1722/treking_kolo_wheeler_cross_66_m

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti