motorni napisal/-a:Atilone je napisal: Prelepo se sliši, 10-20 ur, 8 km/h
Verjetno ne dobimo vse naenkrat. Motor ima po podatkih 360W, kar pomeni 30A pri 12V, torej kakšne tri ure na akumulator 105Ah, če seveda nismo prej do nezavesti s tem akumulatorjem zaganjali glavni motor. Če hočemo na omenjeni akumulator pluti 20ur, pomeni to cca 5A toka. torej 60W moči, najmanjši tomos 3 pa jih ima kakšnih 2000W, pa tudi ni kaj prida, če malo bolj piha.
Verjetno bo problem že pri rahlem nasprotnem vetru.
Dobro bi bilo, če bi tule o izkušnjah napisal kdo, ki je to že poskusil
A imaš ti te izkušnje. Jaz ne . Bral sem opis motorja na linku in na glas razmišljal , da , če bi to držalo kar tam piše ( v kaj ne verjamem-sem tudi napisal), bi bila stvar priročna. Nisem postavljal teorije ali trditve.
Ne vem pa kaj naj pomeni tvoje predavanje o amperih, voltih, vatih in primerjava z Tomosom, kateri funkcionira na total drugem principu.
Na koncu pa ta stavek, da tu naj piše tisti kateri ima izkušnje z omenjenim motorjem.
Pa kaj se vedno tu mora najti kakšen , ko ne vidi povezave, potem pa strelja v prazno. Čudi me samo še to , da nisi napisal , da se naj ne delamo pametne pred drugimi in vsakega njihovega prispevka ne komentiramo in spodbijamo.
Kot si ravno kar delal ti.
Popravi me SAMO če kaj narobe napišem, ali pa je to postal šport od nekaterih, da me brez veze popravljajo.
Če nimate kaj delat, opišite recimo delovanje kakega releja , termostikala in podobnih stvari, in njihovo področje uporabe, če že streljate z raznimi amp, w, v itd.
Pišem pa v množini iz že navedenega vzroka.
Če pa je kaj napačnega navedenega v mojem prispevku zgoraj, pa se obrni na prodajalca tega motorja, kateri je odgovoren za tehnične navedbe.