Naletel sem na nenavadno teževo, ko sem na Hypalon lepil nosilce za tendo. Vam jo opišem takoj, ko opišem potek dela, saj je bil postopek vsaj po moje pravilen.
O tem je bilo napisanih sicer že kar nekaj tem, a kljub temu me zanimajo izkušnje.
Pred leplenjem sem moral odstraniti stare nosilce (ki sem jih prav tako brez težev pred časom sam nalepil).
Ker so na Hypalonu ostali ostanki starega lepila, sem seveda zadevo pobrusil in očistil z acetonom.
Ker želim, da bo vse izgledalo lepo, sem se odločil, da dam na levi in na desni strani tub, dva prečna traka Hypalona v obliki že obstoječih linij na tubah, saj je novi nosilec tende ožji kot stari in bi se videlo staro lepilo ob strani.
Doslej vse vredu, pomerim Hypalon, ga obrežem v željeni obliki, abdekam površino oblike trakov, celotno površino pobrusim, razmastim in očistim...
Tube malo spustim.
Najprej sem površino tub namazal na tanko z lepilom, prav tako Hypalon, ki sem ga imel namen nalepit... Ko se je vse popolnoma posušilo sem abdekano površino tub ponovno na tanko namazal z lepilom in prilepil željeni trak novega Hypalona.... Z valjčkom sem istisnil zrak in odvečno lepilo in zadevo dobro obtežil ter pustil, da se posuši čez noč.
Po 24 urah želim nadaljevati z leplejenjem nosilcev za tendo.
Sedaj pa k nastali zagati.
Preverim robove nalepljenih trakov in opazim, da se nekako gumjasto dvigajo, povlečem in odlepijo se kot čigumi (traki Hypalona so bli ok
Odtrgam zadevo in opazim, da lahko na celotnem mestu leplenja brez težev s prstom in roko odstranim lepilo (predstavljejte si to kot, da bi odstranil gumijasti selotejp). Hypalon na tubah je bil tak, kot pred leplenjem (suh in pobrušen)
Ali se je komu že zgodila podobna stvar?
Lepilo, ki sem ga uporabljal sem uporabil že pri leplenju prejšnjih držal za tendo, tako da je bilo pravo.
Sicer sem sedaj že naročil novo, drugo lepilo za Hypalon, bom videl kako in kaj bo potem.
Mesta kamor sem lepil so dejansko takšna, kot da nisem na njih ničesar lepil, tako lepo je šlo lepilo, ki sem ga uporabljal, odstranit.
Res me zanima kaj bomo naumili.
Lp
M.