evovii napisal/-a:Ojla,
Evo počasi razmišljam, da bi menjal svoje sidro na slabe 9m dolgi jadrnici (4t). Trenutno imam sidro Bruce teže 15kg (in 50m 8mm ketne), ki mi je zaenkrat zadovoljivo služil. Včasih ga je blo treba ponovno vkopat ampak je zdržal marsikaj. Načeloma sem z njim zadovoljen in ko sedaj že nekaj časa tukaj gor berem kok so druga sidra oh in sploh boljša in da je Bruce za en k... sem tud sam začel razmišljati o zamenjavi.
Bruce - ta oblika - naj bi bila razvita za sidranje naftnih pološčadi, pa se je v tistem času izkazala za primerno še za marsikaj drugega, tako da Bruce ni za en k., samo več novejših je zdaj boljših.
Mimogrede, naletel sem na info, da naj bi prav Peter Bruce patentiral tisti lok za sidro, kot je bilo potem udarna novost na sidru Buegel/WASI
evovii napisal/-a:Torej gledam med temi verzijami:
Wasi

Na eno zgodbo o težavah z WASI je povezava
tule - meni je bilo poučno in sem jo zato 'prilepil' tja.
Ne Rocna, ne Habibijev Mantus ne Polančev Polanc, čeprav so nekoliko podobni, tega problema nimajo več.
Edit: Najbolj očitne razlike so najbrž v točki pritrditve 'lopate' na steblo sidra in s tem razporeditvi mase sidra (habibi), 'ušesih', ki zmanjšujejo verjetnost vkopavanja na boku ležečega sidra in bolj izraziti konici za vkopavanje, da ima manj težav z prebijanjem rastlinja.
evovii napisal/-a:Sidro Manta od Mušiča
17 kg
22 kg
Tisti s foruma, ki imajo Mante, so se z njimi pohvalili, je pa vprašanje, če ti gre brez sprememb v vodilo na premcu tvoje jadrnice.
evovii napisal/-a:Al pa morda Mantus od Polanca v kolikor bo kaj shujšal

Evo, da slišim mal menja. Od kapitana žena ima na barki predelanega Bruca z dodatno privarjenimi špicami na vsakem kraku. Po pogovoru z kapetanom je zadevo zelo pohvalil in da se dobro odnese v Grčiji. Morda lahko od kapitana žena napiše kaj več o tej verziji in kako sta zadovoljna.
Prosim za vaša mnenja.
lp Andrej
Bi lahko OKZ prilepila kako fotko OKZ Bruce sidra?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...